1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PC Br185.2 (ruhr-sieg-preserved): Wrong Pzb Behaviour

Discussion in 'Technical Reports' started by Betjoin, Sep 11, 2020.

  1. Betjoin

    Betjoin Well-Known Member

    Joined:
    Aug 23, 2019
    Messages:
    94
    Likes Received:
    326
    While driving a Little Test-Run on Köln-Aachen using the Scenario-Editor and the BR185.2 from RSN Preserved I noticed that the PZB allways runs in the M-Mode; It does not matter wether you selected U-, M-, or O-Mode.

    I´ve noticed this while trying to reach the Maximum Permitted Speed of the Loco (140 kph). The PZB triggers an Overspeed-Warning at 125 and a Emergency-Brake application at ~130 kph.
    This happens regardless of the Mode under which the PZB is running. In this case, the PZB was set to O-Mode.
     
    Last edited: Sep 12, 2020
    • Like Like x 2
  2. m.poznan

    m.poznan Member

    Joined:
    Aug 25, 2020
    Messages:
    63
    Likes Received:
    28
    Sorry for spaming, but where can one find a decent guide to Pzb and Lzb, i know the basics of them, but would like do dive in to learn it all. Thnx!
     
  3. L89

    L89 Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2020
    Messages:
    388
    Likes Received:
    209
    Matt made an easy to understand video on it recently.

     
    • Like Like x 1
  4. breblimator

    breblimator Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2019
    Messages:
    889
    Likes Received:
    559
  5. delucadomenico2009

    delucadomenico2009 Active Member

    Joined:
    Jul 31, 2020
    Messages:
    111
    Likes Received:
    49

    It is not a bug. Because if the train is set in Pzb M mode the maximum permitted speed is 120kmh. At 125kmh you will get an allarm and at 130kmh the pzb applicate the emergency brake. The pzb don't see the track speed limit or the cab speed limit. It has its rules. If you are running under a pzb section every train need to obbey to the pzb limit (ice, talent, various db locos)
     
  6. Betjoin

    Betjoin Well-Known Member

    Joined:
    Aug 23, 2019
    Messages:
    94
    Likes Received:
    326
    I know, But i was not driving in M. I´ve set the PZB to O-Mode. This also happened in the U-Mode, which has lower Speedlimits.
     
    • Like Like x 1
  7. delucadomenico2009

    delucadomenico2009 Active Member

    Joined:
    Jul 31, 2020
    Messages:
    111
    Likes Received:
    49
    Did you set the pzb mode before activate the pzb?
     
  8. Betjoin

    Betjoin Well-Known Member

    Joined:
    Aug 23, 2019
    Messages:
    94
    Likes Received:
    326
    Yes, i did.
     
  9. delucadomenico2009

    delucadomenico2009 Active Member

    Joined:
    Jul 31, 2020
    Messages:
    111
    Likes Received:
    49
    Try to completely stop the locos and restart the engine again. Than set the pzb in O mode. Than activate it and try. I need to try it myself too
     
  10. Betjoin

    Betjoin Well-Known Member

    Joined:
    Aug 23, 2019
    Messages:
    94
    Likes Received:
    326
    I allready did those things.
     

Share This Page