Can You Turn Off Custom Liveries For Ai Stock?

Discussion in 'PlayStation Discussion' started by DK12345, Feb 7, 2021.

  1. DK12345

    DK12345 Member

    Joined:
    Mar 27, 2020
    Messages:
    53
    Likes Received:
    73
    I like to create custom liveries for use on scenario designer, or as but I don't want half of the trains in timetable to carry my designs, ruining the immersion completely. Is there any way to force AI trains to use default liveries? Thanks in advance!
     
    • Like Like x 1
  2. solicitr

    solicitr Well-Known Member

    Joined:
    Jun 20, 2020
    Messages:
    5,171
    Likes Received:
    7,381
    At present, no. One hopes this is addressed in future; there has been a lot of talk in here about having a tickbox system where one can choose which liveries are 'in' and 'out.'

    But making the player train unique and prohibiting AI trains from using that livery is a somewhat different thing.
     
    • Like Like x 1
  3. Cramnor

    Cramnor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2020
    Messages:
    804
    Likes Received:
    1,464
    If you use the scenario planner, you get to decide the livery of each individual train, so you can make them not have your specific livery. In timetable mode however, as said before, the selection for AI trains is random and cannot be influenced, they use all skins available.
     
    • Helpful Helpful x 1
  4. ADSTRAINSUK

    ADSTRAINSUK Member

    Joined:
    Dec 12, 2018
    Messages:
    60
    Likes Received:
    36
    tip dont give your livery a number then it wont spawn as ai
     
    • Helpful Helpful x 1
  5. jackmc2007

    jackmc2007 Active Member

    Joined:
    Jul 9, 2020
    Messages:
    124
    Likes Received:
    117
    Since when, what train is this. I made a 66 livery and numbered it 66454 and it spawns at Hoo Jn everytime I pass it.
     
  6. imaginox9

    imaginox9 Active Member

    Joined:
    Sep 8, 2020
    Messages:
    125
    Likes Received:
    218
    Same except my 66 isn't numbered. But I also see it everytime I pass by Hoo Junction. I also see half of the 375's using one of my custom liveries and that can be annoying. Haven't done a custom livery for the 395 yet but it's likely to be the same.
     
    • Like Like x 1
  7. DeyKey

    DeyKey Member

    Joined:
    Mar 7, 2019
    Messages:
    34
    Likes Received:
    62
    I have never seen an AI train with a custom livery in timetable mode. What am I doing wrong?
     
    • Like Like x 1
  8. jackmc2007

    jackmc2007 Active Member

    Joined:
    Jul 9, 2020
    Messages:
    124
    Likes Received:
    117
    Your not doing anything wrong, what train isn't appearing?
     
  9. DeyKey

    DeyKey Member

    Joined:
    Mar 7, 2019
    Messages:
    34
    Likes Received:
    62
    well, I have never seen ANY AI train with a custom livery. I made liveries for the DB BR 423, 403, 406, 442, 363 and the uacns wagon.
     
    • Like Like x 1
  10. imaginox9

    imaginox9 Active Member

    Joined:
    Sep 8, 2020
    Messages:
    125
    Likes Received:
    218
    Oh that's normal, I only saw trains with my own liveries on Southeastern High Speed, and apparently Sand Patch Grade also uses your custom liveries in timetable mode
     
    • Like Like x 1
    • Helpful Helpful x 1

Share This Page