Crashing On Hrd

Discussion in 'Xbox Discussion' started by ben#4827, Sep 12, 2021.

  1. ben#4827

    ben#4827 Active Member

    Joined:
    Mar 6, 2021
    Messages:
    80
    Likes Received:
    123
    I'm extremely annoyed that ever since I downloaded HRD I can't complete a full route without the game crashing. Unaceptable
     
    • Like Like x 7
  2. Kobebeef

    Kobebeef Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2020
    Messages:
    173
    Likes Received:
    147
    Where do you get the crash ? And what Xbox are you on ?
     
  3. ben#4827

    ben#4827 Active Member

    Joined:
    Mar 6, 2021
    Messages:
    80
    Likes Received:
    123
    Usually as I'm getting towards the end of the route and occasionally at the start
     
  4. Luk396-e464

    Luk396-e464 Member

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    54
    Likes Received:
    23
    You try to pause the game for some seconds and then you return to play. I tried this solution when i come to Dresden Mitte (where the game always crashes). I tested it on xbox one x and it would seem to work
     
    • Like Like x 1
  5. aaronbrall#7894

    aaronbrall#7894 Member

    Joined:
    Jul 10, 2021
    Messages:
    74
    Likes Received:
    74
    can confirm this works on Xb1s my guess is the game tries loading in the scenery around Mitte too quickly for the console to handle because ive tried the pausing trick and my crash rate has gone from 95% of the time to no crashes in 10 runs i've done
     
    • Like Like x 2
  6. friskey.marcedes

    friskey.marcedes Active Member

    Joined:
    May 27, 2020
    Messages:
    98
    Likes Received:
    124
    DTG always said that they would never release a game if it crashes your console...this reminds me of the Miles Platting crashes - which took months to progress.
    They say take a note of when your game crashes but this is so regularly its not worth the bother as others seem to have the same problem. The 101 missions often spawn you in the middle of nowhere with no train.
    Hopefully they will sort this out with a patch. How can QA go through the game and not find these obvious problems? Baby Bullet on Peninsular Corridor Service 143 has been unplayable for months and must have the prize for longest standing game crash after Freight Exchange was finally fixed on Ruhr Sieg Nord.
    As DTG say themselves "this isn't good enough" - litotes....sums it up!
     
    • Like Like x 3
  7. Djb1990

    Djb1990 Active Member

    Joined:
    Sep 1, 2020
    Messages:
    89
    Likes Received:
    121
    Interesting...definitely need to give this a go. How do you know when to pause?* Whenever it starts stuttering heavily i suppose? Some of the crashes seem to come out of the blue for me...definitely more common on the Dresden end but I have had a freight service crash as I was approaching riesa.

    I keep reading on the PC forums how great this route is and I am desperate to give it a proper go. I haven't touched it since launch day as I'm finding it too stressful ;P

    *EDIT: nevermind, I've just read your posts on other threads about pausing every 400m around Dresden. I will give that a go when I get chance and report back
     
    Last edited: Sep 14, 2021
  8. driver#7595

    driver#7595 New Member

    Joined:
    Aug 21, 2021
    Messages:
    28
    Likes Received:
    1
    Same problem on xbox1
     
  9. DTG Natster

    DTG Natster Community Manager Staff Member

    Joined:
    Sep 2, 2020
    Messages:
    1,303
    Likes Received:
    8,722
    Had this been seen before release we certainly wouldn't have launched with the crashes happening - this is a high priority for us to fix and when we have more news to share with you we will. We want you to be experiencing the route to it's fullest not experiencing these issues.

    Sadly even with extensive QA, some things will always naturally slip the net. In this case the impact of issue is large and causes significant disruption.
     
    • Like Like x 3
    • Helpful Helpful x 2
  10. Luk396-e464

    Luk396-e464 Member

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    54
    Likes Received:
    23
    I usually adopt this way some hundred of meters before the point where the game always crashes
     
  11. Luk396-e464

    Luk396-e464 Member

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    54
    Likes Received:
    23
    Ps: 400 meters could be too few, but, although the crashes of the game are imprevidible, more you pause the game, more you may have success to finish the service
     
  12. aaronbrall#7894

    aaronbrall#7894 Member

    Joined:
    Jul 10, 2021
    Messages:
    74
    Likes Received:
    74
    Where I've been saving is just as you enter the bridge over the Elbe shortly after leaving Neustadt and coming out of HBF I've been pausing around 400m away from Freiburger Strasse
     
    • Helpful Helpful x 1
  13. Boris The Frog

    Boris The Frog Active Member

    Joined:
    Sep 10, 2021
    Messages:
    79
    Likes Received:
    156
    We all appreciate that things will inevitably slip the net but some of these current issues are so blatant that it defies logic as to how they could possibly have been overlooked within this so called "extensive QA" process. Take the texture glitching for example; something that was visible on the Series X (Boston) preview, yet despite the fact it was there to be seen it was neither spotted nor addressed prior to release off the Rush Hour / upgrade duo. It's not just that. The game now frequently crashes on several routes (Peninsula Corridor being the absolute worst offender) and has awful framerate drops (external cab view) on a variety of preserved routes.

    These aren't net slipping things - these are things that are easily spotted by just playing the game normally!
     
    • Like Like x 9
  14. Lightspeed

    Lightspeed Active Member

    Joined:
    May 29, 2020
    Messages:
    203
    Likes Received:
    199
    Here’s hoping that the Brighton Mainline, a railway line that runs AT rush hour levels all the time, be more stable for current gen consoles.
     
    • Like Like x 4
  15. Louis-MTA NYCTA

    Louis-MTA NYCTA Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2020
    Messages:
    300
    Likes Received:
    483
    Now I am not offending or targeting you of anyone or anything, but is there even beta testers testing extensively BEFORE the route comes out on ALL consoles and devices that the route will release on?
    Noting that statement you said above, I could accept that. But that's like saying over and over everytime something goes wrong as an excuse.
    I understand mistakes can happen and not everything is accounted for. But game crashing even on current gen consoles is just not acceptable.
    One way to ensure this hopefully does not happen with the Brighton Mainline release coming soon is to have people testing the game on select services on all devices this route will come out. It takes time, but this can eliminate severe gameplay issues as such above.

    I understand I don't work for DTG, but suggesting ideas is always great even if it's followed.
     
    • Like Like x 4
  16. drdavewatford

    drdavewatford Member

    Joined:
    Aug 16, 2019
    Messages:
    72
    Likes Received:
    84
    Maybe it already exists and I’m just not aware of it, but if not then maybe DTG could consider having a beta testing period for updates and new routes involving a group of “power users” before general release.
     
    • Like Like x 2
  17. DTG Natster

    DTG Natster Community Manager Staff Member

    Joined:
    Sep 2, 2020
    Messages:
    1,303
    Likes Received:
    8,722
    We agree that game crashing isn't acceptable. And had this been a problem before launch it would have been categorised into a Class A issue which would have resulted in a fix before release.

    I understand this brings our QA process into question, as you are rightfully asking - How was this missed?

    It wasn't missed. The problem didn't exist until we pushed it live.

    As was also mentioned, we do have beta testers, and a significant amount of them who do an incredibly thorough job of testing for us. Sadly this problem didn't crop up for them before release day either.

    The latest update from the development team is that they attempted a fix yesterday which unfortunately didn't succeed in QA. They are now investigating other ways to try and resolve the problem.
    Once we have found a resolution, the team will take extra steps to make sure it doesn't happen again on future routes.

    I will be posting an announcement thread later today so that everyone has a clear place to remain up to date with where we are at.

    I do appreciate how annoying this is, and I really value how understanding the community are.
     
    Last edited: Sep 15, 2021
    • Helpful Helpful x 3
    • Like Like x 1
  18. Boris The Frog

    Boris The Frog Active Member

    Joined:
    Sep 10, 2021
    Messages:
    79
    Likes Received:
    156
    It's already out there. If a developer wants to shape a product in such a way that it better meets consumer demands or simply bring something to market in a careful and co-ordinated manner then there's an army of beta testers out there who will gladly oblige with those wishes.

    It's called "early access".

    Sure, entering the program probably means getting content a little later on consoles...but anything that ensures a higher degree of quality on a 'strictly no refunds' platform has to be a good thing.
     
    • Like Like x 2
  19. Javelin

    Javelin Member

    Joined:
    May 2, 2021
    Messages:
    50
    Likes Received:
    46
    I'm having the same issue with the game crashing in the Dresden area on some services, says that I've run out of memory, im on Series S
     
  20. Kobebeef

    Kobebeef Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2020
    Messages:
    173
    Likes Received:
    147
    If you have MSB installed, take it away it seems to crash us on the series s
     
  21. paulryder6

    paulryder6 New Member

    Joined:
    May 4, 2021
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have MSB installed series S I had no issues on that route. Do you mean MSB is crashing Dresden because of the layers? If so I'll un install MSB just to play Dresden.
     
  22. Princess Entrapta

    Princess Entrapta Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2021
    Messages:
    499
    Likes Received:
    326
    I have MSB and Dresden installed with no problems so far on Series S or X.
     
  23. Kobebeef

    Kobebeef Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2020
    Messages:
    173
    Likes Received:
    147
    I stand corrected, I thought it would kinda temp fix it, but got another memory crash yesterday at Dresden mitte, series s.
     
  24. Princess Entrapta

    Princess Entrapta Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2021
    Messages:
    499
    Likes Received:
    326
    I am curious to know if the crashes are occurring more for people using 4k30fps mode or 1080p60fps mode on Series S
     

Share This Page