1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Drag Line - Auto Brake

Discussion in 'Known Issues & Bug Reports' started by StarTr3k1701, Jul 24, 2018.

  1. StarTr3k1701

    StarTr3k1701 Member

    Joined:
    Jun 10, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    74
    The second time you have to release the auto brakes it won't acknowledge the brakes being fully released
     
  2. TrainSim-Luke

    TrainSim-Luke Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    397
    Likes Received:
    824
    Did you remember to turn the brakes off in the HST?
     
  3. StarTr3k1701

    StarTr3k1701 Member

    Joined:
    Jun 10, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    74
    yeah, I followed all the steps from the first time I did it and it wouldn't work. I tried resetting the level but it happens each time.
     
  4. TrainSim-Luke

    TrainSim-Luke Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    397
    Likes Received:
    824
    What exactly isn't working? Are the brakes coming off or is it that the scenario objectives wont move on?
     
  5. StarTr3k1701

    StarTr3k1701 Member

    Joined:
    Jun 10, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    74
    The objective won't move on once I have completed the task of releasing the brakes
     
    • Upvote Upvote x 1
  6. iAspex

    iAspex Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    261
    Likes Received:
    196
    It's happened to me, I can't move any of the controls sometimes, it just comes and goes and once it's happened, it won't fix itself. It's making the game unplayable. Have only experienced it on NEC New York so far.
     
  7. Ibanez074

    Ibanez074 Member

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    84
    Likes Received:
    44
    I had an issue with that. Solved it by throttle to 0 and re apply all brakes then release
     
  8. iAspex

    iAspex Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    261
    Likes Received:
    196
    But I can't apply anything other than change the reverser.
     
  9. StarTr3k1701

    StarTr3k1701 Member

    Joined:
    Jun 10, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    74
    Welp I got past that part by resetting for the fourth time, coupled to the broken down train, got to the other end of the cab aaaannndddd...it wont move. Ive tried everything but the train will not give out any amps. If that wasnt bad enough then the auto brake stoped working completely. Honestly I would be ashamed if this was a beta.
     
    • Upvote Upvote x 1
  10. iAspex

    iAspex Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    261
    Likes Received:
    196
    I fixed it by getting off the seat 3 times.
     
  11. Paul James Barnett

    Paul James Barnett New Member

    Joined:
    Jul 26, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    11
    I found the ‘direct brake’ was applied at the other end so just released it.
     
  12. Ibanez074

    Ibanez074 Member

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    84
    Likes Received:
    44
    Think you have to go to the other end of the broken down train and do some stiff from memory?
     
  13. RUNS_WITH_BEER76

    RUNS_WITH_BEER76 New Member

    Joined:
    Jul 27, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    I'm having this issue when I'm first switching cabs to go back to the HST. The auto brake won't fully release thus not registering or letting the objectives progress.
     
  14. chris_jwnr

    chris_jwnr New Member

    Joined:
    Jul 27, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    2
    Same.
    I thought the braking mechanism would be mirrored in either cab?
     
  15. jammypigeon7

    jammypigeon7 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Im having problems attached faulty train turn headlights off other end gone back to lead locomotive go to release breaks an nothing gauge wont move???
     
  16. jammypigeon7

    jammypigeon7 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Jus saying use throttle an i am cant release brakes :(....
     

    Attached Files:

  17. jammypigeon7

    jammypigeon7 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Im having same problem go release brakes an nothing moves :(
     
  18. jammypigeon7

    jammypigeon7 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Once again still nothing moves... PLEASE HELP!!
     

    Attached Files:

  19. xD 2Bad4You

    xD 2Bad4You Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2018
    Messages:
    657
    Likes Received:
    457
    Can you maybe share a Gameclip that shows what you are doing? Might be easier to help if people can see what you are doing and whats not working.
     
  20. jammypigeon7

    jammypigeon7 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Tried that it wont upload to here. Im basicly at stage where ive attached the train gone down other end train turn lights to tail lights an press the parking break off. Go to front of train. Go release brake.. an nothing happends!!
     
  21. xD 2Bad4You

    xD 2Bad4You Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2018
    Messages:
    657
    Likes Received:
    457
    Have you released the brakes on both ends of the HST? Released the brakes in the Class 66 aswell and applied power?
     
  22. jammypigeon7

    jammypigeon7 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    On far end?? Like it tells me to... so i basicly do same as done at far end train?
     
  23. TrainSim-Luke

    TrainSim-Luke Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    397
    Likes Received:
    824
    I haven't been able to reproduce any problems with the PC version.
    Looking at Jammypigeon7's screenshot though, the 66's brakes are still very much on. Have you tried releasing them with left shoulder on the controller rather than manually pulling the lever in the cab?

    EDIT= looking again, the brakes are less on in the first screenshot you uploaded.
    Since the brakes are 100% on since switching cabs, you need to hold the release for some time for the pressure to fully drain. You need to hold it until the big gauge in the middle of the dashboard is pointing fully upwards at 5, that's when the auto brakes are off.
     
    Last edited: Jul 30, 2018
  24. jammypigeon7

    jammypigeon7 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Yeah jus when ive attached an go to front cab.. after going to rear end of the hst to release breaks an proceed forward nothing happends!
     
  25. ITRail

    ITRail Member

    Joined:
    Feb 27, 2018
    Messages:
    35
    Likes Received:
    53
    Did you set the Reverser to Engine off and the Master key to off before to change cab?
     
  26. jammypigeon7

    jammypigeon7 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Finally got it moved got all way outside old oak an now cant reverse it done everything possible... :(
     
  27. ITRail

    ITRail Member

    Joined:
    Feb 27, 2018
    Messages:
    35
    Likes Received:
    53
    I don’t know what is the problem, i think you do something wrong because i did this service on PC without problems, my only fault was passing a red :) I suggest you to watch a video about this service on YouTube. Maybe it can help you.
     
    Last edited: Jul 31, 2018
  28. Omenanraato

    Omenanraato Member

    Joined:
    Jul 25, 2018
    Messages:
    42
    Likes Received:
    16
    Upload video to youtube?
     
  29. 718Burke

    718Burke New Member

    Joined:
    Aug 1, 2018
    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    I tried the scenario 3 times and always get stuck trying to pull the out of service HST once I hook it up to the Class 66. The throttle doesn't do anything even though all the brake systems are in release position. And I've seen there issues such as accidentally turning off the reverser master key and not being able to turn it back on again.

    Also no matter what I do, when it says to drain the brakes inside the cab i'm supposed to be driving, it immediately jumps to use the throttle and I haven't done the brakes yet. When I try, the needles don't move at all. Never have for me inside that main cab once i'm hooked up the train i'm supposed to be pulling.
     
  30. Otto

    Otto New Member

    Joined:
    Jul 29, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    10
    Once I couple up to the disabled train I can't get past the command to go to the other end and sit in the driver seat. Nothing happens after I do.
     
  31. Otto

    Otto New Member

    Joined:
    Jul 29, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    10
    [QUOTE
     
  32. connorburn1

    connorburn1 Member

    Joined:
    Mar 14, 2018
    Messages:
    34
    Likes Received:
    28
    Have you try the direct break
     

Share This Page