Heathrow Connect Services For Gwe

Discussion in 'Suggestions' started by elarthur, Sep 23, 2021.

  1. elarthur

    elarthur Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2020
    Messages:
    1,037
    Likes Received:
    1,391
    Although this suggestion will likely flare up the old 'Won't Happen' debate, I would like to suggest, providing that the wires can be made functional, the Heathrow Connect services between Paddington and Hayes and Harlington on GWE. The service was, at least for a while, provided by First Group with some trains stopping at bay Platform 5 and through trains to Heathrow calling at Platform 3 at Hayes. The trains in use at the time were the Class 360/2 Desiro (5 car?).
    Screenshot_20210922-140459_Samsung Internet.jpg
    Class 360/2 Heathrow Connect unit at Ealing Broadway en route to Heathrow.
     
    Last edited: Sep 24, 2021
    • Like Like x 4
  2. First capital connect

    First capital connect Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2018
    Messages:
    279
    Likes Received:
    327
    If an add on was to be released featuring a different TOC I can see it being this
    With as you said the 360s they were 5 cars
    It's not as good as Heathrow express with the 332s
    But its something
    This and a
    180/165 add on would be nice
     
  3. elarthur

    elarthur Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2020
    Messages:
    1,037
    Likes Received:
    1,391
    These 3 are at the top of my GWE list for dlc. The Heathrow Express Class 332s were under the tight control of Ferovial (Heathrow owners) and will likely never be seen in tsw2 for licensing and security reasons. The Class 360/2 would make a great substitute/alternative.
     
  4. fabdiva

    fabdiva Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2019
    Messages:
    577
    Likes Received:
    554
    Heathrow connect was run by the airport - for legal reasons trains became FGW Link/FGW services at Hayes as they replaced the FGW Link stoppers, but crew and branding were all Heathrow
     
  5. trainsimgaming1001

    trainsimgaming1001 Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2021
    Messages:
    319
    Likes Received:
    339
    The wires are already active. If you install the FGW unlocker mod and have Cathcart, the 314 will be able to run from London Paddington to Hayes and Harlington with no issues on TIMETABLE MODE. It will run further as AI all the way to reading
     
  6. elarthur

    elarthur Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2020
    Messages:
    1,037
    Likes Received:
    1,391
    Firstly I cannot install mods as I am on ps4. Secondly, does the 314 run correctly with pantograph up?
     
  7. trainsimgaming1001

    trainsimgaming1001 Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2021
    Messages:
    319
    Likes Received:
    339
    While you cannot run the mod, I believe it runs exactly like it does on cathcart, though for some reason without the destinations
     
    • Like Like x 1
  8. trainsimplayer

    trainsimplayer Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2021
    Messages:
    2,154
    Likes Received:
    4,013
    Because the 314 Blinds have - similar to a Manual Destination Display, set destinations. They don't just take the data from the route.
     
    • Like Like x 1
  9. UnlimitedMagic

    UnlimitedMagic Well-Known Member

    Joined:
    Nov 28, 2018
    Messages:
    975
    Likes Received:
    1,294
    Since its been a a few years since Heathrow Connect services were replaced I don't think first group would mind giving a licence
     
    • Like Like x 1

Share This Page