PlayStation Horn "stuck" Glitch

Discussion in 'Technical Reports' started by LiquidShadows, Apr 10, 2021.

  1. LiquidShadows

    LiquidShadows Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    211
    Likes Received:
    266
    I don't know about the other routes, but on the Sand Patch Grade the horn glitches out and the sound gets "stuck" in the environment. If anyone else knows what I'm talking about and can articulate this issue better than I have, please do! This has been happening on and off since TSW1 and I'd really like to see it get fixed.
     
    • Like Like x 3
  2. Coastway trainspotter

    Coastway trainspotter Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2021
    Messages:
    2,790
    Likes Received:
    2,105
    If the horn is stuck , just press the horn button again and that should stop it
     
  3. LiquidShadows

    LiquidShadows Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    211
    Likes Received:
    266
    No, it's more complicated than that. This specific glitch, when the horn is depressed, makes it so that the horn is stuck to "on" but the sound stays in that area in the environment where it glitched. The further you move away from it, the quieter it becomes. The sound also pops up again several times on that route, usually a mile or two apart. Pressing the horn again does nothing to fix it, unfortunately. I wish I had a video file that I could upload so that it made more sense. The ONLY way I've figured out how to correct this is to save the game, exit to the main menu, and then go back in.
     
    • Like Like x 2
  4. Oli R C

    Oli R C Member

    Joined:
    Jan 16, 2021
    Messages:
    72
    Likes Received:
    114
    I think it's a well known issue. I've certainly had it happen on several occasions. And like you say, the sound gets stuck in a fixed location. You can literally move the camera closer or further away from the point and it gets louder and quieter.

    Once this occurs, the horn button does nothing. The horn audio then just keeps reappearing as and when it chooses.

    Very annoying and ruins any enjoyment, and you just end up quitting.

    EDIT: I'm on PC too.
     
    Last edited: Apr 10, 2021
    • Like Like x 3
  5. 777Gaming

    777Gaming Active Member

    Joined:
    Sep 13, 2018
    Messages:
    201
    Likes Received:
    242
    Yep, that happened to me with the C40 on the first scenario hauling a coal train. It started around Ellerslie and kept doing it all the way to Cumberland when I finished the scenario. (This was on PC though)
     
    • Like Like x 2
  6. thatsn0moon

    thatsn0moon Member

    Joined:
    Jun 13, 2020
    Messages:
    33
    Likes Received:
    24
    Yes I've unfortunately experienced this too :(
     
    • Like Like x 1
  7. L89

    L89 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2020
    Messages:
    1,254
    Likes Received:
    822
    Same on Xbox. Does it on Peninsula Corridor a lot too.
     
    • Like Like x 1
  8. blaze111csx

    blaze111csx Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2020
    Messages:
    447
    Likes Received:
    583
    there's a way to fix the horn button not making any sound. just fly using the 8 camera far enough away from your train that you get a loading screen when you pop back into the cab. the horn will work after that.
     
  9. LiquidShadows

    LiquidShadows Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    211
    Likes Received:
    266
    Oh, sweet. I'll have to remember that the next time it happens. Good lookin' out.
     
  10. speedbird6780

    speedbird6780 New Member

    Joined:
    Apr 7, 2021
    Messages:
    22
    Likes Received:
    15
    Also had this, only on the C40-8W sporadically, though.
     
  11. blaze111csx

    blaze111csx Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2020
    Messages:
    447
    Likes Received:
    583
    huh I get it on F402cat and all the SPG engines (including the dash 8)
     

Share This Page