Is There A Zoomed In Cab View?

Discussion in 'Xbox Discussion' started by Retrovertigo, Apr 7, 2018.

  1. Retrovertigo

    Retrovertigo Member

    Joined:
    Mar 4, 2018
    Messages:
    43
    Likes Received:
    23
    I have messed around with the camera views, and also with my chatpad which can change camera angles as well, but I can't find the zoomed in cab view that was in Rail Simulator. The one where the camera basically shifted forward right up to the windscreen, giving you a much better view of your surroundings as you drove. Is it there and I've just missed it? Thanks
     
  2. SimFan

    SimFan Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Messages:
    72
    Likes Received:
    77
    • Helpful Helpful x 1
  3. steadfast

    steadfast Member

    Joined:
    Mar 15, 2018
    Messages:
    78
    Likes Received:
    87
    Ability to zoom in would be useful to read the dials more easily
     
    • Like Like x 3
  4. SimFan

    SimFan Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Messages:
    72
    Likes Received:
    77
    I agree.
     
  5. Trainmania100

    Trainmania100 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 28, 2018
    Messages:
    649
    Likes Received:
    464
    Just get up out the drivers seat and crouch down or stand up ;)
     
    • Like Like x 1
  6. Gamborg

    Gamborg Active Member

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Messages:
    108
    Likes Received:
    46
    If you place the front camera just in front of the windshield you can get some pretty nice views while still being able to operate the train.

    Photo 08-04-2018, 19.12.53 (1).png
     
    Last edited: Apr 8, 2018
    • Like Like x 2
    • Helpful Helpful x 2
  7. Bryer

    Bryer Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2018
    Messages:
    952
    Likes Received:
    900
    Haven't been able to find the xbox control for the mouse wheel which is zoom on the PC.
     
  8. Gamborg

    Gamborg Active Member

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Messages:
    108
    Likes Received:
    46
    SimFan, are you using the extra paddles on the Elite controller for operating the train?
     
  9. SimFan

    SimFan Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Messages:
    72
    Likes Received:
    77
    No, I just never got used to using them. But everything works well with the standard button layout on top.
    I also haven't tried to use the "locking" mechanism so the LT and RT don't need to be pressed in as far to engage the brakes/throttle.
     
  10. TrainSim-Jay

    TrainSim-Jay Guest

    Actually there is not! :(

    But this is definitely something we can look into adding, i'll raise this with the devs.

    - Jay
     
    • Like Like x 1
  11. Bryer

    Bryer Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2018
    Messages:
    952
    Likes Received:
    900
    They will need to work on draw distance too as the zoom feature will be helpful for looking at signals further down the route.
     

Share This Page