Other Nahverkehr Dresden General Reports

Discussion in 'Technical Reports' started by taylormade#6721, Sep 9, 2021.

  1. Gogomaester

    Gogomaester Member

    Joined:
    Aug 22, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    30
    Dear All,

    RE Servcies from Hoyersweda to Dresden, or from Riesa to dresden, seem to have wrong timetabling. There is always an AI train blocking the path.

    9:27 RE15 to DRESDEN - stuck before Coswig.
    Re from Riesa to Dresden - stuck right after Coswig, there are 3 ai trains in front of you train and the first wont move. PIS says approx delay 27min.
     
    • Like Like x 1
  2. mattwild55

    mattwild55 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2019
    Messages:
    117
    Likes Received:
    422
    In my experience so far these permanent red lights are almost always caused by an AI BR182 in charge of a RE50 train getting stuck at a station because they can't open Dosto doors at the moment. Was that first train an RE50 do you know?
     
    • Like Like x 2
  3. The SimTrain Tube

    The SimTrain Tube Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2018
    Messages:
    207
    Likes Received:
    273
    Anyone else having issues with the pause screen? (see screenshot)
    [​IMG]
     
  4. doublefine7

    doublefine7 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2020
    Messages:
    425
    Likes Received:
    863
    Yeah, the BR182 also caused these problems on HBL but DTG didnt acknowledged it somehow so there is no fix coming and tbh, I wouldnt expect it to come.
    So my personal workaround is using a mod disabling the BR 182 to substitute into passenger services. Its a bad workaround because that bug should have been fixed already but hey, at least the game is playable.
     
    • Like Like x 2
    • Helpful Helpful x 1
  5. Cramnor

    Cramnor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2020
    Messages:
    817
    Likes Received:
    1,507
    Pretty much on every route and every run I do. It works fine in the beginning, but goes crazy eventually :(
     
  6. Mat_Jam_Ca

    Mat_Jam_Ca Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2020
    Messages:
    3,768
    Likes Received:
    7,342
    I have ran two ICE services from Riesa to Dresden and both times I have been emergency braked on the approach to exiting the bypass line. It happens on approach to the 130km/h speed drop in readiness for the bend. I’m sure you don’t need to acknowledge such a drop (I can’t even remember seeing any signage), but as soon as I start to slow down, on come the brakes. Not sure what I am doing wrong.
     
  7. KoeleKoen

    KoeleKoen Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2020
    Messages:
    351
    Likes Received:
    668
    Speed magnets detecting you're not slowing down fast enough?
     
    • Like Like x 2
  8. Cramnor

    Cramnor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2020
    Messages:
    817
    Likes Received:
    1,507
    Not sure which bend you mean, but there is a 120 speed limit that is checked by GPA (check Matts last signal video if you don't know what that is) and a 130 signal speed limit which is also checked by GPA, and I would assume these tripped you since you did not slow down fast/early enough. ;)
     
    • Like Like x 1
  9. JimboRH23

    JimboRH23 New Member

    Joined:
    Nov 28, 2019
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    I ran into the exact same issue today. It’s as though the AI is running everything aside from acceleration. Had the same issue on another service too on the BR143, can’t remember the exact time but was a similar time to the 6:34

    Running on PS5
     
    Last edited: Sep 14, 2021
    • Like Like x 1
  10. elaineedwards2013

    elaineedwards2013 Active Member

    Joined:
    Aug 30, 2020
    Messages:
    341
    Likes Received:
    228
    There is (was) a glitch on the introduction, where it says change to external view using the R stick on your Xbox controller, but it does not work. Even if you change the camera setting to head out or external, it still does not work. I have tried pressing the stick many times but it still does not work. I don’t know why. Has anyone else had the same problem?
     
  11. Kappi701

    Kappi701 Member

    Joined:
    Feb 27, 2021
    Messages:
    57
    Likes Received:
    46
    Ob PS5 it just took a while until it counted and went on.
     
  12. conniethunder

    conniethunder Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2020
    Messages:
    318
    Likes Received:
    254
    Due to all these bugs with rush hour releases, "DTG adds new meaning to 'Tickets Please' " :)
     
    • Like Like x 1
  13. erdvilla#9547

    erdvilla#9547 New Member

    Joined:
    Jul 4, 2021
    Messages:
    17
    Likes Received:
    8
    BR442 Travel 442km trophy is definitely bugged. Tried all other trains available on the map, took the ones needing it to 442 traveled kilometers and none worked.
    But the BR442 does unlock the distance trophy for the BR143 just by loading any work with it.
    So both distance trophies on this map are bugged, one unlocks where it shouldn't and the other is currently blocked.

    (PS4 version played on PS5)
     
    Last edited: Sep 15, 2021
  14. The SimTrain Tube

    The SimTrain Tube Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2018
    Messages:
    207
    Likes Received:
    273
    They seem to have missed the nameplates at Glaubitz.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  15. elaineedwards2013

    elaineedwards2013 Active Member

    Joined:
    Aug 30, 2020
    Messages:
    341
    Likes Received:
    228
    Same with me, a lot of times.
     
  16. Cramnor

    Cramnor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2020
    Messages:
    817
    Likes Received:
    1,507
    On the S-Bahn tracks, leaving DD Bischofsplatz going towards DD Neustadt, the Lf7 with the 80 km/h speed limit is missing ingame, I hope this little detail can be added with the upcoming patch. Because on the very positive side, this is the only one missing on this route, which is quite impressive, so if this is added as well, big props! :)
    For reference: You can see it here, timestamp 26:10
     
    • Like Like x 1
  17. Cramnor

    Cramnor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2020
    Messages:
    817
    Likes Received:
    1,507
    And btw, 1 train, 3 different times (the one on the right is the correct one...)
    20210916153202_1.jpg
    Playing on PC, Talent 2 on Dresden Riesa
     
    • Like Like x 2
  18. jingyu.park

    jingyu.park New Member

    Joined:
    Jul 14, 2020
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    I found that the 'AI' 185.5 locomotives also don't have any pantographs up yet they are running.
     
    Last edited: Sep 16, 2021
  19. doublefine7

    doublefine7 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2020
    Messages:
    425
    Likes Received:
    863
    I noticed something very annoying. When I start a service, the AI sets up my train automatically although I am on the drivers seat. I dont know why but please DTG, fix that because it is annoying. Because also the doors are operated by the AI.
     
    • Like Like x 2
  20. Sparrow-hawk

    Sparrow-hawk New Member

    Joined:
    Mar 4, 2018
    Messages:
    13
    Likes Received:
    14
    I am not able to play Chapter 3 S1 Coswig-Dresden scenario. The respawn after each reset is on random station, but never in train.
     
    • Like Like x 3
  21. conniethunder

    conniethunder Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2020
    Messages:
    318
    Likes Received:
    254
  22. Cramnor

    Cramnor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2020
    Messages:
    817
    Likes Received:
    1,507
    At Nünchritz, people are getting off the train, but they get stuck once they are on the platform and do not move.
     
  23. The SimTrain Tube

    The SimTrain Tube Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2018
    Messages:
    207
    Likes Received:
    273
    I just noticed that there is a problem with the map picture shown at the "Towing the line" scenario description.
    The picture shows that the train follows the upper line, but in reality you are driving on the lower line.

    I noticed it because I passed Priestewitz while driving the scenario, which is on the lower line in the picture.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    • Like Like x 1
    • Helpful Helpful x 1
  24. itsbobo

    itsbobo New Member

    Joined:
    Mar 5, 2021
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    In journey mode. Chapter 8, RE15 to Hoyerswerda. Game crashed while closing the doors.
     
  25. elaineedwards2013

    elaineedwards2013 Active Member

    Joined:
    Aug 30, 2020
    Messages:
    341
    Likes Received:
    228
    When driving the Talent 2, I cannot get 500AP, when stopping on the blue marker. Every time I stop exactly on the blue marker (2m) it always says 499AP for some reason.

    Does anyone know why?
     
  26. Mr.Drew

    Mr.Drew Member

    Joined:
    Jul 26, 2018
    Messages:
    52
    Likes Received:
    35
    You cannot acknowledge SIFA or PZB with the alarm button ( B button on Xbox) in the "new versions" of BR 143 and BR 146.2 locos. Nothing happens when pressing B.

    I play on Xbox Series X.
     
  27. itsbobo

    itsbobo New Member

    Joined:
    Mar 5, 2021
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
     
  28. Mac Mac

    Mac Mac New Member

    Joined:
    Feb 11, 2021
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    PS4
    Regarding spawn walking and getting into a talent 2 and the AI shuts the train down/controls doors, I’ve sent a ticket already and even got a reply.

    Another issue seems to be that when you’re running and checking the line map, any trains, the map screen will just freeze and you’ll be unable to return to your game screen. Had to reboot the console since no controller input was working to take the damn map off.
     
  29. vogelm10

    vogelm10 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 1, 2020
    Messages:
    804
    Likes Received:
    1,191
    Try to drive an ICE service and it starts you randomly in a station far away from your train.
     
  30. Ghostface1701

    Ghostface1701 Active Member

    Joined:
    Mar 23, 2021
    Messages:
    68
    Likes Received:
    149
    There seems to be a passenger navigation issue at Nünchritz then, as I noticed they can't enter the station either:

    [​IMG]
     
    • Like Like x 3
  31. emdzej

    emdzej Member

    Joined:
    Sep 20, 2021
    Messages:
    80
    Likes Received:
    42
    [XBOX] I have a problem with a online award. I have stuck on 1 tier. This is 2400 or 24000? I think, the counter has stopped. Also i have complete 2 tutorials but have 0/2.
     

    Attached Files:

    Last edited: Oct 1, 2021
  32. taylormade#6721

    taylormade#6721 Active Member

    Joined:
    Apr 4, 2021
    Messages:
    165
    Likes Received:
    203
    When I start the 9:32 am service with the 363 to the chemical plant zone, I spawn at a random station
     

Share This Page