1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

One X Sand Patch Grade Ac4400 Operation Issue

Discussion in 'Xbox Discussion' started by p4ckers1, Aug 20, 2020.

  1. p4ckers1

    p4ckers1 New Member

    Joined:
    Aug 20, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi all, I’m not new to Train Simulator games. But in every timetable or scenario except “Powering America” in TSW2 I can’t seem to get the AC4400 with Rolling stock to move past 0.1MPH AT ALL.

    Yes the all the switches seem to be correct including Generator Field ON, all brakes released, reverser Forward. When I move the throttle handle anything past N4 the wheels just slip and the train lags a bit. Anything past N4 the train spazzes a bit and it’s all slip.

    Anything before N4 the train does not move at all. I could operate the train in the Powering America Scenario just fine and used the same steps in Timetables as well.

    Any help? Thanks.
     
  2. Markerson

    Markerson Member

    Joined:
    Mar 10, 2018
    Messages:
    38
    Likes Received:
    35
    Have you pressed the buttons on the operators screen? It’s just if you haven’t then the brakes are still on/not set correctly.

    There’s a tutorial specifically for this loco but sure it’s button 1 then F3 then F6 to set correctly. After this is done N2/N3 should start you rolling.

    Good luck.
     
  3. Gwindhair

    Gwindhair New Member

    Joined:
    May 14, 2020
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    For me its not working :( Only thing happening is that its rolling backwards. Really annoying
     
  4. Bob12212

    Bob12212 Active Member

    Joined:
    Sep 17, 2018
    Messages:
    243
    Likes Received:
    159
    Also. if it's a heavy train, make sure the helper locos and set up to trail correctly, so they will provide power also.
     
  5. BBIAJ

    BBIAJ Active Member

    Joined:
    Jan 9, 2019
    Messages:
    126
    Likes Received:
    85

    Indeed, from the manual for the AC4400CW:

    9. The correct settings are:

    Feed Valve: 90psi (use F1/F2 on the IFD Keypad to adjust if needed)

    Auto Brake: Cut in (use F3 on the IFD Keypad to toggle if needed)

    Independent Brake: Lead (Use F4 on the IFD Keypad to toggle if needed)

    10. If you made any changes, press F6 on the IFD Keypad to make those changes Active.

    11. Press F8 on the IFD Keypad to exit the Air Brake Setup screen.
     
  6. Stockton Rails

    Stockton Rails Well-Known Member

    Joined:
    Mar 15, 2020
    Messages:
    493
    Likes Received:
    643
    ...if the train has helper units in it, and you’re trying to make use of them, you need to do the following. Good luck, let me know how it works out.

    - Configure the two engines at the front of the train as a standard lead-trail pair
    - Configure the two helpers further back in the train as a standard lead-trail pair
    - Make sure the Radio circuit breaker in both lead units are on (they should be on by default)
    - Finally, turn on the banking radio *only* in the lead unit at the front of the train (by hitting the ‘DISP’ button on the front of it), and that should bring up the helpers
     
    Last edited: Aug 25, 2020
    • Helpful Helpful x 1

Share This Page