1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Please Please Please Add Lzb To Preserved Db Locos

Discussion in 'Suggestions' started by w.lichko, Oct 20, 2020.

  1. w.lichko

    w.lichko Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2019
    Messages:
    262
    Likes Received:
    739
    At this moment only the ICE and 423 have LZB functionality. I understand the "preserved crew" is busy porting all the TSW content to TSW 2. Once that has been completed, can you please add LZB to the preserved german locos. The 182, 155,146.2, 425, and 185.2/.5 all have LZB functionality. I understand they are "preserved locos", but DTG already has the code for LZB for the display and analog dashboards, meaning it shouldn't be too hard and costly to implement. PLUS it greatly enhances the gameplay and realism. Running down the LZB section on SKA with only PZB does not feel right. It's a small price to pay and it will satisfy so many of us.
     
    Last edited: Mar 24, 2021
    • Like Like x 10
  2. FD1003

    FD1003 Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2019
    Messages:
    1,914
    Likes Received:
    2,852
    They won't do it. I asked it in a stream


    Minute 41:18

    Question: "Will the BR182 get LZB since it actually runs a NightJet on Koln-Aachen"

    Basically we won't get TSW2 features in Preserved Collection as "LZB wasn't there when we built the 182"
     
    Last edited: Oct 20, 2020
  3. ehrenholt

    ehrenholt Active Member

    Joined:
    May 6, 2020
    Messages:
    305
    Likes Received:
    165
    dont ask matt, ask adam, adam is responsible for that sort of stuff now, TrainSim-Adam ??
     
    • Like Like x 3
  4. seblay1608

    seblay1608 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2019
    Messages:
    143
    Likes Received:
    632
    Most of these trains have in reality no LZB (BR 143, 155, 146.2, 185.2, Dostos). Only the BR 182 and the BR 425 have them
     
    • Like Like x 1
  5. FD1003

    FD1003 Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2019
    Messages:
    1,914
    Likes Received:
    2,852
    Fair enough, although it would be pretty concerning if two people working for the same company would answer a question like that in two different ways
     
  6. w.lichko

    w.lichko Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2019
    Messages:
    262
    Likes Received:
    739
    The 143 doesn't but the rest do. Most of those locos aren't permitted to exceed 160 kmh or less, but on dense routes with LZB sections like part of SKA and HMA, they do drive with LZB in reality. Except for the 143, if you pay attention to all other locos LZB functionality is built into the dashboards and there's also an LZB switch. Most of those locos usually don't drive with LZB as they run freight and regional express services where LZB signaling is rarer, but in these two TSW 2 routes, they do. :)
     
    Last edited: Oct 21, 2020
    • Like Like x 4
  7. TrainSim-Adam

    TrainSim-Adam Staff Member

    Joined:
    Dec 6, 2016
    Messages:
    74
    Likes Received:
    229
    It has indeed appeared on my radar to add LZB to the BR182 locomotive. It is not on the roadmap as I don't have anyone to implement it yet.

    No promises at this time.
     
    • Like Like x 5
  8. ehrenholt

    ehrenholt Active Member

    Joined:
    May 6, 2020
    Messages:
    305
    Likes Received:
    165
    would you add it to all locos or just the 182??
     
    • Like Like x 1
  9. w.lichko

    w.lichko Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2019
    Messages:
    262
    Likes Received:
    739
    I hope all at some point :)
     
    • Like Like x 1
  10. no123

    no123 Member

    Joined:
    Sep 5, 2020
    Messages:
    94
    Likes Received:
    32
    cool pfp
     
  11. suhler

    suhler Member

    Joined:
    Sep 11, 2020
    Messages:
    10
    Likes Received:
    26
    Hello, I hope that not only gets the 182 LZB (No promises at this time)
    . With the BR143 I was wrong because only 30 of almost 600 locomotives were retrofitted with LZB, this does not make sense in the game.


    But the 146, 182, 185, 425 and control cars need this function. It would be a shame if the most important and most frequently used German trains don't get this function.
     
    • Like Like x 2
  12. BjornGroen02NL

    BjornGroen02NL Well-Known Member

    Joined:
    Jan 24, 2019
    Messages:
    406
    Likes Received:
    802
    You are right about the BR 143. But also the 143 that we have in the game hasn't got the possibility for LZB. The space between the traction and the speed dials doesn't show an LZB distance indicator.

    As for the other locos you summed up, it would be very cool to have LZB for them, and maybe even PIS for the BR 143 at some stage. That'd be very nice to have ;)
     
    • Like Like x 1

Share This Page