1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem With Workshop Scenario Ts2019

Discussion in 'General Discussion' started by ColinRaynerArt, Feb 8, 2019.

  1. ColinRaynerArt

    ColinRaynerArt New Member

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I have subscribed to workshop item
    Great Western Trainspoting @ Dawlish Warren which was broadcast by MattPlaysTV on YouTube on 6th Feb 2019.
    It lists the requirements for certain packs needed.
    Train Simulator Marketplaces: GWR Toplight Coaches Pack 01, GWR Toplight Coaches Pack 02, GWR Churchward Panelled Toplights Pack 03 Add-On, GWR Churchward Panelled Toplights Pack 04 Add-On
    Train Simulator Locos: GWR Saint Class & Travelling Post Office Loco, GWR Large Prairies Steam Loco Add-On
    Train Simulator Routes: The Riviera Line In The Fifties
    Tags: #ts14, Scenario, Final, #scnr{a7879fbd-57b7-4e89-b6c2-aefa1b494d59}, #rtdp{00000059-0000-0000-0000-000000002015}, Steam, Gb, Gwr Class 14xx, Gwr Small Prairies, 295185

    I have all the packs listed. I had to purchase some of them, which have been installed.
    I get an error when trying to run the scenario which was downloaded by steam successfully. I am unsure why an error when it has been run by Matt of Dovetail on YouTube without error.

    Error Page.jpg

    I did a scenario edit to check if the items are listed in inventory . . but could not find any. I am aware of the box on right that is required to select the builder but assume it would already be done for a pre build scenario and I don't know the names of the add-on to select in the box anyway.

    I am unsure how to proceed to get this working.
    I would appreciate any suggestions.
    render2017
     

    Attached Files:

  2. Tomas9970

    Tomas9970 Active Member

    Joined:
    Oct 7, 2018
    Messages:
    85
    Likes Received:
    101
    Check on the workshop page that the "Buy Add-ons" button is greyed out. You can also bypass this error by pressing "edit" (this will get you in the scenario editor) and then pressing a large play button in the bottom right corner.
     
  3. ColinRaynerArt

    ColinRaynerArt New Member

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks for your suggestion . . I checked the workshop the Buy button is greyed out.
    I tried the second option you suggested but I just keep going around in circles getting the error again when I push the Play button.

    Any other thoughts ?
    render2017
     
  4. ColinRaynerArt

    ColinRaynerArt New Member

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    UPDATE
    After doing as you suggested I restarted and the error went away . . . Thanks for all your help
    EDIT 2 Spoke too soon
    The error has gone away . . the Buy button is still blanked out
    But when I start the Scenario it has no trains . It is supposed to run AI for 15 minutes but nothing happens.
    I unsubscribed, did a files check in steam and then restarted TS2019 64 bit
    It still did nothing for the whole 15 minutes, suspect I am not starting it right as in the workshop section there is a drive button but it never activates, so I started from drive and selected scenario and hit start . . it starts but nothing happens for the duration.

    Colin Rayner
     
    Last edited: Feb 8, 2019
  5. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    605
    Likes Received:
    388
    Some workshop items you need to go to the Standard tab from you find the route you are trying to play, you will be able to play it from there.
     
  6. ColinRaynerArt

    ColinRaynerArt New Member

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks Michael . . . . . . . if you mean the Standard Scenario tab . . yes that is where I am starting it from . . . . . . . .
     
  7. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    605
    Likes Received:
    388
    So when start it from there nothing happens, and you ensured you have all the required extras the creator used in the workshop item. Not sure what else could be the problem I would check the support page to see if there is anything there that could help. other than that you can always submit a trouble ticket.
     
  8. ColinRaynerArt

    ColinRaynerArt New Member

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks Michael for your patience and perseverance . . . . . . I am a little new to problems with Workshop items . . . . . which support page for workshop items . . . and who do I submit a ticket to . .is it Dovetail ? or someone else ?
     
  9. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    605
    Likes Received:
    388
  10. ColinRaynerArt

    ColinRaynerArt New Member

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks Michael . . .wish me luck
     
  11. pantherz

    pantherz New Member

    Joined:
    Jan 13, 2019
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    I do not install any workshops as I know if you have too many the game crashes everytime so it made me have to install the whole game again and delete all workshops I had installed.
     

Share This Page