Pzb-sifa/ps4 Controller

Discussion in 'PlayStation Discussion' started by Scarface, Apr 14, 2019.

  1. Scarface

    Scarface Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2018
    Messages:
    78
    Likes Received:
    192
    Hi,
    it would be great if the players are able to change the control settings on PS4, because, if you drive the german trains with PZB and SIFA on and you want to react to the SIFA warning, you always hear "Zugbeeinflussung". PZB and SIFA on 2 different buttons would be nice. Otherwise you have to look down to press the SIFA button without sound, but thats not always possible:) And by the way: I don't need the reverser on the left stick, AFB for example would be more interesting...

    so i hope we can make our own control settings someday
     
    • Like Like x 2
  2. Rob39

    Rob39 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    1,571
    On a keyboard you dont have to. Ie I press Q on the keyboard to cancel sifa- no sound and o on the controller to acknowledge pzb. Both are plugged into my PS4 and can be used together at the same time.
     
    • Like Like x 1
  3. byeo

    byeo Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2018
    Messages:
    925
    Likes Received:
    1,732
    That’s great but not everyone has or wants to use a keyboard.
     
    • Like Like x 2
  4. Rob39

    Rob39 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    1,571
    I do get your point about not having to need a keyboard. I think having one may change your mind.
    1. Being able to customise the HUD. Limit the info shown on screen.
    2. Changing cabs can be done on the press of a button.
    3. Shortcuts for switches, cab lights, wipers etc.
    4. Sifa without the speech. PZB release from monitoring without having to find the lever. (So you can watch the track ahead).
    5. All the camera angles intantly press of a button.
    6. Can use with the controller. Not one or the other.
    Got mine (wireless) for less than £20.
    Totally changed the experience.
     
    • Like Like x 2
    • Helpful Helpful x 1
  5. NekoTashi

    NekoTashi Member

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    40
    Likes Received:
    33
    Dude you are my hero! I thought it was impossible to use a keyboard in this game on console (don't know why I thought that lol). Btw what's the hotkey to switch cabs?! :)
     
    • Like Like x 1
  6. Scarface

    Scarface Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2018
    Messages:
    78
    Likes Received:
    192
    Sounds good, which keyboard do you use and do I need a converter? (or is a converter only for mouse?)
     
    Last edited: Apr 30, 2019
    • Like Like x 1
  7. Rob39

    Rob39 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    1,571
    No just plug and play. Whilst the mouse I have does work on PS4. TSW does not yet support it. I have the logitech k270 wireless keyboard and mouse pack. Costs around £20. Most stores/supermarkets sell it.
     

    Attached Files:

    Last edited: Apr 30, 2019
    • Like Like x 1
    • Helpful Helpful x 1
  8. Rob39

    Rob39 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    1,571
    Ctrl and + together
     
    • Like Like x 1
  9. Scarface

    Scarface Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2018
    Messages:
    78
    Likes Received:
    192
    Hi, thx for the reply! I will check it out soon;)
     
    • Like Like x 1
  10. Bacon_BMW

    Bacon_BMW Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2017
    Messages:
    106
    Likes Received:
    124
    7. Can control AFB without the lever.
    8. Can control different brakes at the same time.
    9. Don't have to hold down sticks anymore to do things like doors.
    10. If given a text promp (e.g. Dovetail Live sign in), it is a hell of a lot easier.
     
    • Like Like x 2
    • Helpful Helpful x 1
  11. NekoTashi

    NekoTashi Member

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    40
    Likes Received:
    33
    Tried CTRL + and - and it does nothing with me. :|
     
    • Like Like x 1
  12. Rob39

    Rob39 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    1,571
    Nothing happens at all or the wrong thing happens?
     
    • Like Like x 1
  13. NekoTashi

    NekoTashi Member

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    40
    Likes Received:
    33
    Nothing happens at all.
     
    • Like Like x 1
  14. Rob39

    Rob39 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    1,571
    Pressing these yes?
     

    Attached Files:

    • Like Like x 2
  15. NekoTashi

    NekoTashi Member

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    40
    Likes Received:
    33
    Of course, what else would i be pressing?! XDDDD
     
    • Like Like x 1
  16. Rob39

    Rob39 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    1,571
    What loco dlc are you on? Are all the other keys working?
     
    • Like Like x 1
  17. NekoTashi

    NekoTashi Member

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    40
    Likes Received:
    33
    I'm playing the Main Spessart Bahn DLC. And yes all the other key combinations works except the one we are talking about.
     
    • Like Like x 1
  18. Rob39

    Rob39 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    1,571
    Are you using the dostos? If so keep pressing (toggling) through the views until you are in the rear.
     
    • Like Like x 1
  19. NekoTashi

    NekoTashi Member

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    40
    Likes Received:
    33
    What is dostos?!
     
    • Like Like x 1
  20. Rob39

    Rob39 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    1,571
    The double decker Passenger coaches that also have their own driver cab. A HST on gwe for example would let ctrl+ work instantly cab to cab. With dostos it works more of a toggle to get the view you want.
     
    • Like Like x 1
  21. Scarface

    Scarface Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2018
    Messages:
    78
    Likes Received:
    192
    "Dostos" = Doppelstockwagen. 766.2 DBpbzfa for example.
     
    • Like Like x 1
  22. NekoTashi

    NekoTashi Member

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    40
    Likes Received:
    33
    Oh ok. Well i've been pressing CTRL and + like a million times and nothing happens. So i guess i'll still have to walk if i want to change cabins lol. XD
     
    • Like Like x 1
  23. ARuscoe

    ARuscoe Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2018
    Messages:
    6,572
    Likes Received:
    6,005
    Not done this on TSW but in TSx CTRL - also changes cabs (in reverse order) so try that also
     
    • Like Like x 1
  24. NekoTashi

    NekoTashi Member

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    40
    Likes Received:
    33
    [​IMG]
    Please check previous posts first before suggesting something that has already been said and done. ;)
     
    • Like Like x 1
  25. ARuscoe

    ARuscoe Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2018
    Messages:
    6,572
    Likes Received:
    6,005
    Read the whole damn thing and missed that one
     
    • Like Like x 1
  26. Rob39

    Rob39 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    1,571
    Did you get it working? Ctrl + ( 2 keys pressed at the same time)
     
    • Like Like x 1
  27. jonasandersson_528

    jonasandersson_528 New Member

    Joined:
    Apr 30, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Hey!
    I recently bought a keyboard. But on the german trains, rsn, I cant use the train brake. I have found the key to release them but not the one to brake. Electric brake works and also the direct brake.
    Where is this key?
     
    • Like Like x 1
  28. Rob39

    Rob39 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    1,571
    Theres one button that dosent work from PC to console. I think its the brake. Never used it, as I find the actual driving controls suit the dualshock4. Below are the RSN keyboard instructions.
     

    Attached Files:

    Last edited: Apr 30, 2019
    • Like Like x 2

Share This Page