Readville Problems

Discussion in 'PC Discussion' started by Amtrak131, Aug 23, 2021.

  1. Amtrak131

    Amtrak131 Active Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    92
    Likes Received:
    128
    Pathing is really screwed up. At readville, trains are stuck facing each other thus causing serious blockage going southbound. This is noticeable around 18:35pm and other times. I think its because the train doesn't go into the portal towards forge 495, but reverses back out and gets stuck at a red.
     

    Attached Files:

    Last edited: Aug 23, 2021
    • Like Like x 1
  2. mancunian#7861

    mancunian#7861 Active Member

    Joined:
    Apr 9, 2021
    Messages:
    234
    Likes Received:
    109
    Similar problem in SEHS too! I've reported it in a ticket as well as posted screenshots in Technical. Most infuriating, especially as it's moving cargo rather than passengers although, I guess, perhaps it uses some kind of 'timetable mode' too? I've played through twice and happened both times - can't move to the correct siding because of the train right up my ... siding. :D
     
    • Like Like x 1
  3. Amtrak131

    Amtrak131 Active Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    92
    Likes Received:
    128
    i realize its a pathing issue that got missed somehow
     
    • Like Like x 1
  4. mancunian#7861

    mancunian#7861 Active Member

    Joined:
    Apr 9, 2021
    Messages:
    234
    Likes Received:
    109
    For sure. Once maybe a small glitch but twice in succession?
     
    • Like Like x 1
  5. Emil Benz

    Emil Benz New Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    5
    Yeah the path or signaling issue on the split-off at Readville is kinda messing things up on this route. Drove one of the MBTA services to Stoughton and back again today, and sure enough, on the return leg i noticed that there was an AI train on the western-most platform at Readville heading toward Boston stuck facing a train heading into Readville from Boston, and just a short distance up the line, 4 AI trains all in a row sitting there waiting (not even a car length between them). Not the first time i've seen it either.. On an earlier session, i'd drove a service that "ended" at Readville (service 741) - which of course continues as AI and heads off the playable map. I waited for the return train so i could drive that back into Boston (service 704). I took over the train once it arrived, but just past the platform i got stuck at a red light, and a few minutes later had an AI train heading right at me! (It stopped at the signal of course.) I then went and restarted the sim, walking at Readville, about 5 min before 704 came in. Again, i took it over, and was met with a never-changing red and oncoming train... HOWEVER, when i started the actual timetable service for 704 (ie, i was already in the engineer seat at the platform when the sim started), the signal was green and i could get through....
     
    • Like Like x 2
  6. Pixelade

    Pixelade Member

    Joined:
    Aug 22, 2021
    Messages:
    50
    Likes Received:
    41
    YUP! Readville is a nightmare. Same exact issue. Also found this happening on the Stoughton line as well but later on in the day. (timetable mode)



    DTG Natster
     
    • Helpful Helpful x 1
  7. Pixelade

    Pixelade Member

    Joined:
    Aug 22, 2021
    Messages:
    50
    Likes Received:
    41
    Yes, this is the issue. The longer you play timetable mode and the more services you take the more that goes wrong. When you close out and load into the service that gave you issues, it's fine... that is until you play that one, complete it, then try to play another service or two before it inevitably happens again. :(
     
  8. erg73

    erg73 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2020
    Messages:
    390
    Likes Received:
    1,274
    This is undoubtedly the route with the most bugs and timetable problems they have released so far. Possibly this is due to the increase in AI services, something they may have wanted to implement for the greater sense of traffic but it fails more than it should.

    They were lucky because when they used that tool that speeds up time to check that the whole timetable works, it could have imploded like a supernova leaving a black hole and swallowing DTG offices.

    Jokes aside, I hope they fix it and in the future we can enjoy smooth traffic and not condemn us to red signals that will never change to green as it happens here.
     
    • Like Like x 3
  9. Inkar

    Inkar Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2016
    Messages:
    729
    Likes Received:
    1,154
    I think the problem has more to do with the fact that trains can pass red signals and be in the same block with other trains. That is a pretty significant change for the dispatcher.
     
    • Like Like x 4
  10. erg73

    erg73 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2020
    Messages:
    390
    Likes Received:
    1,274
    Ah yes, it could definitely be that, good thinking!
    I personally prefer to suffer these bugs because it means that DTG is taking risks to offer us new experiences to enjoy this game more and make it more and more immersive.
    I'm sure one of these things they want to improve is the dispatcher. And along the way things may not go right the first time, but in the future I bet we will have great improvements. We just have to be patient and trust them :)
     
    • Like Like x 7
  11. Pixelade

    Pixelade Member

    Joined:
    Aug 22, 2021
    Messages:
    50
    Likes Received:
    41
    So I guess the question is will they undo this to make timetable mode (actually) playable or keep these new changes and try to find a fix around them. Personally, I'd rather be able to enjoy timetable mode more than an hour without having to force quit out of it than have more than 1 train in a signal block but that's just me. Hope it's fixed in a patch sometime soon. :)
     
  12. mancunian#7861

    mancunian#7861 Active Member

    Joined:
    Apr 9, 2021
    Messages:
    234
    Likes Received:
    109
    I'll second that, Pix! I'm not even playing SEHS anymore until it's sorted - what would be the point? It would only happen again. I put in a ticket with a couple of screen shots so I trust it's being looked into but I've had no indication since I reported it that it's fixed or asking me to try again. :|
     

Share This Page