1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ruhr-sieg Nord - Freight Exchange Train Doesn't Pickup Speed

Discussion in 'Known Issues & Bug Reports' started by Paul242, Oct 16, 2019.

  1. Paul242

    Paul242 New Member

    Joined:
    Oct 15, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    Hello, I'm kinda new to this game. I have a problem where my loc doesn't go beyond 7 km/h and after that, it decreased to zero, when it stops it won't move again. 20191016014421_1.jpg
    Here where I got stuck in the game.
    Next, I'm trying to push the throttle to pick up speed but it doesn't as you can see. 20191016004538_1.jpg Then it slows down and stops.
    20191016005529_1.jpg
    I've tried over and over again with different throttle scales/values but it always does the same.I've seen a vid on YT from this guy that seems to have a little problem at first but then the train starts moving and he even picks up speed beyond 10+ km/h..
    So what is wrong or what I'm doing wrong?
     
    Last edited: Oct 16, 2019
  2. Factor41

    Factor41 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2019
    Messages:
    579
    Likes Received:
    623
    Make sure your brakes are all fully off (direct and electric - set control to train brake) and then lower throttle to OFF before increasing it again. If you brake when the throttle is on, it will kill the power and you need to drop it right off before you can increase it again - don't apply power and brake at the same time!
     
    Last edited: Oct 16, 2019
    • Like Like x 1
  3. TRAXX-Driver

    TRAXX-Driver Member

    Joined:
    Oct 4, 2019
    Messages:
    33
    Likes Received:
    46
    As far as I can see your loco is missing power from the catenary. Make sure your pantograph is raised and the main switch (next to the switch for raising the pantograph) is switched on.
     
    • Like Like x 1
  4. Paul242

    Paul242 New Member

    Joined:
    Oct 15, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    You guys are great! Thanks, this info really helped me. My baby is moving again. :D.
    Seems I applied power and braked at the same time. Sorry for the inconvenience, it's because of me being new to this game and I still have to learn a lot. *Cargo delivered*
     
    • Like Like x 2
  5. LastTrainToClarksville

    LastTrainToClarksville Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2017
    Messages:
    1,102
    Likes Received:
    890
    In the case of this and several other engines, after releasing all of the brakes, the throttle must be turned off and then re-initiated. Let me also mention that if this engine encounters an emergency stop, the first recovery step is to reset the red emergency button located to the left of the main controls. This is noted in the engine's training exercise, but not in other activities, where including it among the recovery instructions would certainly be useful.
     

Share This Page