Scenario Share, Using Unofficial Editor 0.2

Discussion in 'PC Discussion' started by greggryan2, Feb 20, 2022.

  1. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Hi, my name is Ryan Gregg, A hobbyist game dev in my spare time. I would like you all to have a go at the Scenario I have made.

    Please note this has been made possible by the guys who are working on the Unofficial Editor 0.2. With their editor, I have been able to release my creativity to bring this very short but interesting Scenario.

    There are small fixes to be made and also, there are one or two small things that need altering particular sounds and text spelling.

    I would invite everyone to try at about half volume to protect ears. The link is https://drive.google.com/drive/folders/1VXfXrDIoReunh4lRFIl8kH1EM0MUBJok?usp=sharing

    You will need both Files, placing both in the DLC Folder \Train Sim World 2\WindowsNoEditor\TS2Prototype\Content\DLC
     
    • Like Like x 2
  2. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Hi all, I was just adding to this to explain there will be a v2 of this scenario out by tonight hopefully to fix some small things.

    I would love if TrainSim-Matt and anyone else from that DTG to try my Scenario.
     
    Last edited: Feb 22, 2022
  3. JBViper

    JBViper Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2020
    Messages:
    284
    Likes Received:
    733
    I finished the scenario without a hitch. Thank.
     
    • Like Like x 1
  4. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Did you like it ?? Any feedback you would say
     
  5. JBViper

    JBViper Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2020
    Messages:
    284
    Likes Received:
    733
    Yes, I enjoyed it.
    I like this type of shunting at Truro, it makes a change.
    Despite being late on the original schedule, I had a 2-3 minute wait for the switch change to enter platform 4 at Truro.
    So successfully completed :)
     
  6. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Awsoeme, yeah the switching into 4 was to allow fire to be put out from the truck the flipped.

    Also, as service ran passed viable time the company scrapped rest of service so you finished at Truro instead !!!! Spoiler haha
     
  7. JBViper

    JBViper Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2020
    Messages:
    284
    Likes Received:
    733
    Excellent, I'll have to do it again but on time this time :D
     
  8. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Haha, even on time don't worry the line is unusable after the crash. It'll always route you back and into 4. You did see a truck didn't you ?? And it was on fire etc

    The truck works on triggers so triggers etc when you reach the certain points
     
  9. JBViper

    JBViper Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2020
    Messages:
    284
    Likes Received:
    733
    No, nothing to do with me. I took an emergency brake by forgetting to validate an alarm in the cabin. I was looking at the landscape :D
     
  10. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Oh fair enough hahah, but you did see the truck at Truro like basically burn haha ??
     
  11. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Make sure from the Google drive you have both .pak files in the DLC where all other DLC's live folder else the truck will never show
     
  12. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Also make sure you stop at the marker or just after it at Truro to make sure things trigger
     
  13. JBViper

    JBViper Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2020
    Messages:
    284
    Likes Received:
    733
    All right.
    I had stopped after the signal.
     
  14. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Hmmmm, if you want I'm on discord send me some screenshots, but as long as there a truck after you stop at penzance and stuff the scenario is work all good
     
  15. JBViper

    JBViper Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2020
    Messages:
    284
    Likes Received:
    733
    No, I didn't see it.
     
  16. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Hmmmm strange there should be a truck the comes onto crossing on fire, you have to stop prob axel after the stop marker at penzance plat 3 but it should all work
     
  17. JBViper

    JBViper Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2020
    Messages:
    284
    Likes Received:
    733
    I was 5 minutes behind schedule, so maybe that's why.
    Or maybe I didn't pay attention. I have to rewrite the script, maybe it's me...
     
  18. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    So luckily my trigger system doesn't work on time. Simply on the train passing through the trigger. So the truck sequence should happen either way providing you have stopped just after the blue stop position at Truro plat 3.

    Also not sure what you mean by script haha
     
  19. JBViper

    JBViper Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2020
    Messages:
    284
    Likes Received:
    733
    I have to replay the scenario, that's what I wanted to say :D
     
  20. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Ohhhh fair enough
     
  21. JBViper

    JBViper Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2020
    Messages:
    284
    Likes Received:
    733
    I just saw the truck, excellent :)
    Actually, when I played the first time, it wasn't there. I think I didn't stop at the blue stop position. I didn't get the confirmation message that warned me of the incident.
     
    Last edited: Feb 22, 2022
  22. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Well that's strange, I'll look into that make sure it's not something with sequnce failing.
     
  23. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    Also thanks. Glad you liked it
     
    • Like Like x 1
  24. Franck69

    Franck69 Member

    Joined:
    Jan 18, 2020
    Messages:
    73
    Likes Received:
    46
    I'm sorry, but I didn't understand. What route are we talking about?
    I downloaded the two files, hi positioned them where you indicated, but now how do I run the test scenario ??
     
  25. CowBoyWolf

    CowBoyWolf Well-Known Member

    Joined:
    Sep 13, 2020
    Messages:
    1,750
    Likes Received:
    1,152
    Pretty sure west cornwall local
     
    • Like Like x 1
  26. Franck69

    Franck69 Member

    Joined:
    Jan 18, 2020
    Messages:
    73
    Likes Received:
    46
    thanks, it's a route that I don't have ...
    and perhaps for this reason that at some point TWS2 crashes
     
  27. greggryan2

    greggryan2 Member

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    28
    If you don't have route they just wouldn't show I would think. Don't think it would cause a crash unless TSW 2 basically crashes if it can't find file for a DLC item or. Pak in this case
     

Share This Page