1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PlayStation Sd-40 Pcs Issue.

Discussion in 'Technical Reports' started by FallenAngel00me, Apr 10, 2021.

  1. FallenAngel00me

    FallenAngel00me Active Member

    Joined:
    Mar 11, 2018
    Messages:
    219
    Likes Received:
    164
    I'm not using any safety systems, just so we can rule that out.

    Randomly on 'The Setup' scenario, I'll use the automatic brake and the PCS opens. I'm not hitting the emergency brakes. Is this a known bug?
     

    Attached Files:

  2. LiquidShadows

    LiquidShadows Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    209
    Likes Received:
    264
    ***Edit: I just realized that you were talking about a different scenario from the one I was thinking of. Is the PCS Open light on before you start moving or WHILE you're moving?***

    Yeah, I had the same problem. Just run through the PCS procedures and it should reset. Just in case you're not familiar with the procedure:

    1.) Throttle at idle
    2.) Reverser in neutral
    3.) Independent brakes at 100%
    4.) Train brakes on Emergency
    5.) Wait for 60 seconds
    6.) After the 60 seconds, set the train brakes to release

    Once all of those steps have been completed, the PCS Open light should turn off.
     
    Last edited: Apr 11, 2021
    • Like Like x 2
  3. SHINO BAZ

    SHINO BAZ Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2019
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    922
    You can also clear it by useing just cut out/cut in lever.
     
    • Like Like x 2
  4. LiquidShadows

    LiquidShadows Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    209
    Likes Received:
    264
    Oh, that's a nifty little trick!
     
  5. solicitr

    solicitr Well-Known Member

    Joined:
    Jun 20, 2020
    Messages:
    4,559
    Likes Received:
    6,513
    But unrealistic. Doesn't work in real life.
     
    • Like Like x 1
  6. SHINO BAZ

    SHINO BAZ Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2019
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    922
    Well brake hoses don't magically connect themselves either,we have put aside alittle bit of reality sometimes.
     
    • Like Like x 4
  7. FallenAngel00me

    FallenAngel00me Active Member

    Joined:
    Mar 11, 2018
    Messages:
    219
    Likes Received:
    164
    Didn't know that lol
     
  8. blaze111csx

    blaze111csx Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2020
    Messages:
    446
    Likes Received:
    579
    well there IS a problem with the F402CAT where if you set the valve to "lead-dead" and the brakes to "cut in" when first setting up the locomotive the PCS will go on. releasing the brakes and then turning the valve to lead-dead solves the problem. when I first set up the SD40 I assumed that was the problem so I just did what I usually do and that was the end of that.
     
  9. solicitr

    solicitr Well-Known Member

    Joined:
    Jun 20, 2020
    Messages:
    4,559
    Likes Received:
    6,513
    I believe that that is the case: cutting in the train brake with the handle not released. If you release it first, then open the valve there's no issue,
     
    • Like Like x 1

Share This Page