1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

The 'new' Rapid Transit Testing

Discussion in 'PC Discussion' started by breblimator, May 11, 2021.

  1. breblimator

    breblimator Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2019
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    3,348
    This post will be updated...

    312 services in the new Timetable
    BR 143 - useable
    BR 182 - gauges backlight does not work ** stopped working globally for BR 182, also on other routes
    Wich trains from SKA? You mean - ICE for AI?

    This is what the cockpit looks like now - improved illumination/contrast for indicators? IDK
    Console Light Dimmer 25%, SIFA PZB LZB ON, instrument light max brightness, ain't no gauges backlight?

    temp.png

    EDIT 1 LZB issues
    EDIT 2 Rapid Transit V2 Feedback / Update thread
    EDIT 3 My Tickets:

    1. BR 182 - gauges backlight does not work
    // BR 182 problem
    2. LZB Ende confirmation does not work
    // BR 182 problem
    3. Missed LZB information on the HUD eg ain't no 'blue circle' / 'LZB needle'
    // BR 182 problem
    4. Speedometer does not always display the upcoming speed limit for LZB
    // GLOBAL TSW issue / LOCAL (route) LZB section issue / OR **

    ** I don't know how it works in reality - always shows the next speed limit? Is there any explanation for 000?

    EDIT 4 My very personal opinion about The 'new' Rapid Transit
    EDIT 5
     
    Last edited: May 11, 2021
  2. Tigert1966

    Tigert1966 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 18, 2020
    Messages:
    520
    Likes Received:
    986
    Raildriver is not working for the Talent 2 (completely missing).

    Also not working for the 767.2, though that shows up on the advanced control page, it just doesn’t work.
     
    • Like Like x 1
  3. osiegmund9

    osiegmund9 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2019
    Messages:
    89
    Likes Received:
    332
    It works but just for one of the three cab cars available.
     
    • Like Like x 1
  4. breblimator

    breblimator Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2019
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    3,348
    I suppose, for this one (MSB, HHL): DoSto 766.2 DBpbzfa DB
     
  5. Cotax

    Cotax Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2021
    Messages:
    112
    Likes Received:
    226
    Nope, for 767.2 DBpbzfa :)
     
    • Like Like x 2
  6. Lamplight

    Lamplight Well-Known Member

    Joined:
    Aug 20, 2020
    Messages:
    1,374
    Likes Received:
    2,189
    The gauge backlights work for me on PS5. Just to check, you did use the buttons on the left side of the LED indicators to increase the gauge backlights, right?
     
    • Like Like x 2
  7. breblimator

    breblimator Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2019
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    3,348
    Oh, for the 182' one. So, they have added RailDriver support for 182 DLC.
    Yep :) But, on PC this is broken right now.

    EDIT LZB is also broken on PC (?)

    temp 02.png
     
    Last edited: May 11, 2021
  8. SLBM

    SLBM Active Member

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    49
    Likes Received:
    115
    I only tested it once so far, but I had a problem acknowledging the LZB Ende, got emergency braking. Before that it had worked as it should.
     
    • Like Like x 2
  9. Lamplight

    Lamplight Well-Known Member

    Joined:
    Aug 20, 2020
    Messages:
    1,374
    Likes Received:
    2,189
    Your in-cab LZB is displaying something? on PS5, the LZB indicator is just blank while the HUD LZB works.
     
    • Like Like x 1
  10. breblimator

    breblimator Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2019
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    3,348
    here
     
  11. SLBM

    SLBM Active Member

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    49
    Likes Received:
    115
    In my ride, except for the Ende which I could not acknowledge, the LZB worked well. Mind you, it mostly showed 000, because it was showing a red ahead, but the distance indicator was operational, and eventually I got other readouts as well (when travelling at 160 I got a speed restriction to 120, then to 40). Braking worked too. I drove from Bitterfeld towards Leipzig.
     
    • Like Like x 1
  12. jakcharvat

    jakcharvat New Member

    Joined:
    Feb 1, 2021
    Messages:
    5
    Likes Received:
    4
    I couldn’t get the LZB bug on the speedo to show the current monitored speed. Not noticeable when using AFB.
     
    • Like Like x 1
  13. SLBM

    SLBM Active Member

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    49
    Likes Received:
    115
    Ah, this I indeed did not check. I did ride under AFB, and besides 90% of the time LZB kept me at 160, which was my AFB setting too due to the max speed of the stock, so I did not notice whether the bug worked.
     
    • Like Like x 1
  14. breblimator

    breblimator Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2019
    Messages:
    2,962
    Likes Received:
    3,348
    I am really confused. This looks strange. IDK. Separate thread for this here
     
  15. SLBM

    SLBM Active Member

    Joined:
    Mar 19, 2021
    Messages:
    49
    Likes Received:
    115
    I have just completed a service from Dessau to Leipzig, I had not seen any SKA trains. BR143s were visible (and they are driveable in the timetable), but nothing from SKA. Perhaps bad luck?
     
    • Like Like x 1
  16. stujoy

    stujoy Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2019
    Messages:
    3,999
    Likes Received:
    9,891
    Me too for the Ende issue (on PS4) and no LZB max speed or braking curve on the HUD or on the speedometer.
     
    • Like Like x 2
  17. jakcharvat

    jakcharvat New Member

    Joined:
    Feb 1, 2021
    Messages:
    5
    Likes Received:
    4
    The speedometer needle lags behind both the HUD and the AFB bug. At 160kmh the difference is about 4kmh. Hurts when PZB emergency breaks you because you’re going 165 when the speedo shows 161.

    423F14CD-1E99-4B0E-8C39-94DFDB15872A.jpeg


    And a minor bug: Here AFB was slowing me down based on LZB, and not only is the LZB bug not moving, the loco is not showing any brakes and it's showing positive traction, yet it's still slowing down

    30E34F27-CD6C-4F4E-AE84-37E96A8E7426.jpeg
     
    • Like Like x 1
  18. CK95

    CK95 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2019
    Messages:
    1,180
    Likes Received:
    3,163
    I really like the way the services have the completion time listed in the name, hope these are implemented going forwards.
     
    • Like Like x 3
  19. heliq

    heliq New Member

    Joined:
    Oct 17, 2020
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Talent 2 goes off the rails right from the start.
    New timetable, route from Leipzig messe-Geithain.

    PC. Try it.
     
    • Like Like x 1
  20. CK95

    CK95 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2019
    Messages:
    1,180
    Likes Received:
    3,163
    it’s a bug currently effecting all S6 services, DTG are looking into it.
     
    • Like Like x 1
  21. heliq

    heliq New Member

    Joined:
    Oct 17, 2020
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Sorry. How DTG could have missed it?
    I just clicked to start the first route I came across and there it was.
    I didn't have to dig very deep to find it, how did miss it? O_o
     
    • Like Like x 1
  22. colinL

    colinL Active Member

    Joined:
    Nov 5, 2020
    Messages:
    82
    Likes Received:
    140
    I'm also wondering whats up with the SKA trains for RT. So the ICE 3 got implemented for AI only? Can anybody give me a hint as to where I can see it and when?
     
    • Like Like x 2

Share This Page