Train Sim World 2 - Nahverkehr Dresden - Meet The Locos

Discussion in 'Dovetail Live Article Discussion' started by DTG Jamie, Aug 31, 2021.

  1. DTG Jamie

    DTG Jamie Staff Member

    Joined:
    Aug 24, 2020
    Messages:
    533
    Likes Received:
    2,105
    Last edited: Aug 31, 2021
    • Like Like x 24
  2. Cash

    Cash Active Member

    Joined:
    Apr 20, 2021
    Messages:
    93
    Likes Received:
    107
    In both the articles we have seen so far, the PIS screens aren't working. The screenshots don't say 'Work In Progress', are PIS screens not included in this route? I really hope they are included.
     
    • Like Like x 5
  3. mclitke

    mclitke Well-Known Member

    Joined:
    Sep 1, 2020
    Messages:
    1,220
    Likes Received:
    2,726
    Questions for the stream:

    1) will the station PIS be functional?

    2) will trains like the Talent 2 and the DB BR 143 have the line numbers added to their on board PIS? So far it only shows the destination.

    3) which other German locos will be playable with substitution, and will the v60 blue livery show up randomly on Ruhr Sieg Nord, or the red one on Riesa - Dresden vice versa? (if required dlc are owned)

    4) how are the IC services built considering they end head on in Dresden, will they run in sandwich or will there be shunting implemented for that?

    Appreciate it, will be watching the stream this evening to see what is going on with this route, especially after the cut of the branches. Maybe the improved night lighting will make up for it.
     
    • Like Like x 11
  4. helderbrincolas

    helderbrincolas Well-Known Member

    Joined:
    Dec 16, 2019
    Messages:
    390
    Likes Received:
    705
    Nice, let's get to know the reused locos included, very helpfull, thanks!!
     
    • Like Like x 14
  5. Trainiac

    Trainiac Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2019
    Messages:
    185
    Likes Received:
    325
    Why does only one loco Appear to have line numbers?
     
    • Like Like x 4
  6. Jinoss17

    Jinoss17 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2020
    Messages:
    350
    Likes Received:
    749
    I think the locos are not the main selling point of this route as they are all recycled ... let's see what the stream will bring later on.
     
    • Like Like x 2
  7. bobbobberdd

    bobbobberdd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2020
    Messages:
    609
    Likes Received:
    874
    Will the route have "Ghost Stations" so that the PIS of the Trains will show the correct End Station and Numbers ? S1 Schöna -Meißen Triebischtal, S2 Pirna-Dresden Flughafen, RE50 Dresden Hauptbahnhof-Leipzig Hauptbahnhof
     
    Last edited: Aug 31, 2021
    • Like Like x 5
  8. matinakbary

    matinakbary Well-Known Member

    Joined:
    Oct 4, 2020
    Messages:
    843
    Likes Received:
    2,034
    Every single of your comment is just trolling and not contributing anything constructive to the discussion. Also: the V60 may be reused, but a new livery. Same thing for the Dostos and Container waggons.
     
    • Like Like x 13
  9. mclitke

    mclitke Well-Known Member

    Joined:
    Sep 1, 2020
    Messages:
    1,220
    Likes Received:
    2,726
    To be fair to them, while the talent 2 itself isn't entirely new, the configuration is, we did not have 3 car units before. I reckon that will still have been alot of work, and the other locos have had some upgrades so we do benefit from it.

    Also if players can use this dlc to get layers on other routes without having MSB for example, that will be a win for them as well
    And after all that, in context of a rush hour bundle, pricing wise even with mostly reused locos it is still a good deal (and to me is more understandable why we don't get entirely new rolling stock).
     
    • Like Like x 7
  10. helderbrincolas

    helderbrincolas Well-Known Member

    Joined:
    Dec 16, 2019
    Messages:
    390
    Likes Received:
    705
    Look at me worry about that. So new liviries, wow! That's very interesting, new liviries on reused trains with same bugs and glitches.
     
    • Like Like x 5
  11. Mat_Jam_Ca

    Mat_Jam_Ca Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2020
    Messages:
    3,755
    Likes Received:
    7,320
    Wasn’t there a 3-car Talent 2 on the Köln-Aachen route (SKA)? Could have sworn when I drove the tutorial the other day it only had 3-cars.
     
    • Like Like x 3
  12. Jinoss17

    Jinoss17 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2020
    Messages:
    350
    Likes Received:
    749
    Nope.
     
  13. Monder

    Monder Well-Known Member

    Joined:
    Aug 14, 2019
    Messages:
    1,526
    Likes Received:
    4,200
    Looking at the destinations shown in both articles I press a big doubt on this. There are no trains from DD-Hbf ending in Coswig or Riesa, all continue beyond those points.
    upload_2021-8-31_16-26-44.png
    upload_2021-8-31_16-26-59.png
     
    • Helpful Helpful x 1
  14. SonicScott91

    SonicScott91 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2020
    Messages:
    281
    Likes Received:
    597
    It is very interesting actually :) This route was brilliant in TS2021 and I’m very much looking forward to it’s TSW upgrade.

    Outside of the odd sound bug I’ve come across (which have been fixed as of the 4.26 upgrade) I’d say the German content has been pretty solid. I expect this to be no different :)
     
    • Like Like x 6
  15. bobbobberdd

    bobbobberdd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2020
    Messages:
    609
    Likes Received:
    874
    Then let's hope that it was still work in progress when they took these photos or that Adam can get his finger on this route quickly
     
  16. SonicScott91

    SonicScott91 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2020
    Messages:
    281
    Likes Received:
    597
    No, SKA had 4 car variants of the Talent 2. With some services using 2 to form 8 car services.
     
    • Like Like x 1
    • Helpful Helpful x 1
  17. schorni

    schorni Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2020
    Messages:
    211
    Likes Received:
    405
    I would appreciate it if they first fixed the problems of the game, instead of just continuing to bring the next DLC. There are enough bugs to fix, but so far we hear little about it.
     
    • Like Like x 8
  18. Swisstrains

    Swisstrains Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2019
    Messages:
    366
    Likes Received:
    530
    For the PIS: look at the picture with the two Br143 at the boards in the background, they are working
     
  19. cadeshr6s

    cadeshr6s Active Member

    Joined:
    Aug 2, 2020
    Messages:
    177
    Likes Received:
    186
    Pls give us Linenumbers with real Endstations
     
    • Like Like x 2
  20. bobbobberdd

    bobbobberdd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2020
    Messages:
    609
    Likes Received:
    874
    I only noticed at the house in the background that the train station was Dresden Mitte. Looks good. upload_2021-8-31_16-26-59.png
     
  21. Nielsen

    Nielsen Well-Known Member

    Joined:
    Mar 29, 2020
    Messages:
    266
    Likes Received:
    507
    Not everyone owns MSB, RSN and RRO.
     
    • Like Like x 7
    • Helpful Helpful x 1
  22. Br425

    Br425 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2019
    Messages:
    224
    Likes Received:
    500
    Question: Is it realistic that the Dostos on the RE lines (here RE 50) have the S Bahn Dresden logo on them?
    It seems unlogic to me but since I dont live there, I dont know
     
    • Like Like x 1
  23. KoeleKoen

    KoeleKoen Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2020
    Messages:
    349
    Likes Received:
    667
    Meh
     
    • Like Like x 3
  24. solicitr

    solicitr Well-Known Member

    Joined:
    Jun 20, 2020
    Messages:
    5,149
    Likes Received:
    7,362
    That's not necessarily the case, since one of the marketing rationales behind Rush Hour is to attract new players - players who don't have a collection of DLC, nothing German except the two trains from SKA.
     
    • Like Like x 1
  25. Joethefish

    Joethefish Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2018
    Messages:
    101
    Likes Received:
    412
    Yep: (skip to 10:00)
     
    • Like Like x 5
  26. KoeleKoen

    KoeleKoen Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2020
    Messages:
    349
    Likes Received:
    667
    True but it wouldn't hurt them to have something for the loyal long term player right?
     
    • Like Like x 2
  27. solicitr

    solicitr Well-Known Member

    Joined:
    Jun 20, 2020
    Messages:
    5,149
    Likes Received:
    7,362
    I don't disagree. One reason Dresden (after it was truncated) is on my wait-for-the-sale list is because it comes with no rolling stock I don't already own.
     
    • Like Like x 2
  28. tbaac

    tbaac Active Member

    Joined:
    Dec 9, 2016
    Messages:
    263
    Likes Received:
    239
    "instead of continuing to bring out the next DLC" - DTG need to pay their staff.
    "so far we hear little about it" - apart from the Roadmap?
     
    • Like Like x 5
  29. solicitr

    solicitr Well-Known Member

    Joined:
    Jun 20, 2020
    Messages:
    5,149
    Likes Received:
    7,362
    Uh, really?
     
  30. DTG JD

    DTG JD Staff Member

    Joined:
    Feb 25, 2021
    Messages:
    369
    Likes Received:
    2,016
    Hey folks - if you have questions for the streams this week, we've set up a thread to keep them all in one place :)

    We'll try to answer as many as we can (added in a section to talk about PIS already).
     
    • Like Like x 7
    • Helpful Helpful x 2
  31. cadeshr6s

    cadeshr6s Active Member

    Joined:
    Aug 2, 2020
    Messages:
    177
    Likes Received:
    186

    If you Zoom in ob the Picture with the br143s you see that one PIS is working on track 13
     
  32. junior hornet

    junior hornet Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2018
    Messages:
    949
    Likes Received:
    1,482
    I was under the impression that this DLC was for a route. And a cheap one at that if you buy the Season Ticket.
     
  33. moofeen#2182

    moofeen#2182 Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2021
    Messages:
    294
    Likes Received:
    101
    Why is the ice 3 not in the article the last one said it would be in here
     
  34. Aran

    Aran Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2019
    Messages:
    257
    Likes Received:
    998
    This is a short list of things I would like to see/hear in the steam later today:

    1. A short segment showing the line numbers working on the BR 146.2 across different services as well as on other trains if that functionality has been brought to those aswell. If it hasn't, a short explenation as to why not would be nice.

    2. An explanation for how the line numbers can now be shown on the latest version of the PIS where the destination can be set by the player. Does it use a similar system as on the BR 406 or is it completely new?

    3. A short segment where the platform departure boards are shown, provided they are functional in this build. One thing of interest in particular is if the off-map intermediate stations tech developed by the Preservation Crew for East Coastway and Rapid Transit has been implemented on this route. Again, if this is not the case, we would appreciate an explenation.
     
    • Like Like x 3
  35. bobbobberdd

    bobbobberdd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2020
    Messages:
    609
    Likes Received:
    874
    The ICE is Just a Layer from Köln-Aachen. Not a Train that comes with the Route.
     
    Last edited: Aug 31, 2021
    • Like Like x 3
  36. bobbobberdd

    bobbobberdd Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2020
    Messages:
    609
    Likes Received:
    874
    https://forums.dovetailgames.com/th...nahvervehr-dresden-streams.44783/#post-367346 this is a Thread extra for Questions maybe you should repost your Question Here.
     
    • Helpful Helpful x 1
  37. Aran

    Aran Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2019
    Messages:
    257
    Likes Received:
    998
    • Like Like x 2
  38. josuesleyer

    josuesleyer New Member

    Joined:
    Aug 23, 2021
    Messages:
    9
    Likes Received:
    17
    The first question is, will it work?
     
    • Like Like x 5
  39. Swisstrains

    Swisstrains Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2019
    Messages:
    366
    Likes Received:
    530
    oh, that’s a nice idea! Would be cool to see the stream on wednesday or even today on the Ps4
     
    • Like Like x 3
  40. Der Uni

    Der Uni Active Member

    Joined:
    Sep 13, 2020
    Messages:
    47
    Likes Received:
    105
    Let me summarize... when I understand correctly...

    These Locos are drivable:
    DB BR 442 (Incl. in this Route)
    DB BR 143 (Incl. in this Route)
    DB BR 146.2 (Incl. in this Route)
    DB BR 363 (Incl. in this Route)
    MRCE BR 185.5 (Incl. in this Route)
    DB BR 406 (If you own Cologne - Aachen)
    DB BR 101 (If you own the Standalone DLC)

    Iam right?
    For me its look like this is the largest amount of vehicles ever published for a route in Train Sim World 2
    (I know, many - or all - are reused) but you will see much more different Traffic on this Route..

    Reminds me on the good old Microsoft Train Simulator Times, where you ever get these amount of vehicles.
    Absolute Brilliant, Dovetailgames :D
     
    Last edited: Aug 31, 2021
    • Like Like x 4
  41. moofeen#2182

    moofeen#2182 Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2021
    Messages:
    294
    Likes Received:
    101
    Ahh ok so u can run it on this route and if u can will it be stopping anywhere
     
  42. breblimator

    breblimator Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2019
    Messages:
    2,986
    Likes Received:
    3,389
    A very interesting question \o/
    The most important for me: the release date :)
    yep, this DLC could be super-special in this case >> link
     
    Last edited: Aug 31, 2021
    • Like Like x 1
  43. Monder

    Monder Well-Known Member

    Joined:
    Aug 14, 2019
    Messages:
    1,526
    Likes Received:
    4,200
    Yes, you are.

    There might also be some substitution for additional locos, but nothing confirmed yet.
     
  44. ShodanCat

    ShodanCat Member

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Messages:
    70
    Likes Received:
    62
    I'm a big fan of how they're layering DLCs. Anything that gives me more value for money is a hugely welcome addition.
     
    • Like Like x 2
  45. tcmikaelsouza

    tcmikaelsouza Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2021
    Messages:
    288
    Likes Received:
    202
    09/Set possible hehehehehe
     
    • Like Like x 1
  46. drnicktgm#1259

    drnicktgm#1259 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 17, 2020
    Messages:
    526
    Likes Received:
    727
    Question for the Stream, is there anything new about the Br146.2 and the dostos on the route and why do the trains in the screenshot only show the destination where they go but not the line number?
     
  47. Trabbi

    Trabbi New Member

    Joined:
    May 18, 2021
    Messages:
    2
    Likes Received:
    3
    Is there a way to potentially script the loco numbers so they're correct for the area? The 143 fleet currently based at Dresden is available from br143.de, same with the 146.2s that are based there atm (205/206/212/213/225/226).
     
    • Like Like x 1
  48. sooner

    sooner New Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    9
    I wonder why aren't the locos built modular, so the same loco doesn't need to be "upgraded" again and again on different routes?
     
    • Like Like x 5
  49. KoeleKoen

    KoeleKoen Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2020
    Messages:
    349
    Likes Received:
    667
    Good question, it's not really consistent to have 1 loco but depending on the route it's a different quality
     
    • Like Like x 2
  50. Cramnor

    Cramnor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2020
    Messages:
    802
    Likes Received:
    1,460
    The Ks signalling system has still not been fixed :( repeater signals showing a green Ks1 aspect without a speed announcement Zs3v should not have the white light in the bottom left corner illuminated...
     
    • Like Like x 3

Share This Page