1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tried All The Class 43 Controls But Didn't Work

Discussion in 'General Discussion' started by mattfie3, Dec 26, 2018.

  1. mattfie3

    mattfie3 New Member

    Joined:
    Dec 26, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    2
    I have completed the tutorial for the class 43 on Train Sim World which was fine. But when I got on the services mode, I tried all the controls to start the engine but it didn't work. It has left me very frustrated. Can anyone please help me with any recommendations?
     
  2. Trainmania100

    Trainmania100 Active Member

    Joined:
    Feb 28, 2018
    Messages:
    139
    Likes Received:
    49
    The engine is usually running to start with on service mode
    So all you need to do is click the reverser master key to on and set the reverser to forward
    Then release the brakes and apply throttle
     
    • Upvote Upvote x 1
  3. JasonARJ3125

    JasonARJ3125 Active Member

    Joined:
    Mar 19, 2018
    Messages:
    162
    Likes Received:
    50
    The engines normally start once u walk onto the train
     
  4. mattfie3

    mattfie3 New Member

    Joined:
    Dec 26, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    2
    Once you board the drivers cab, you have to press several buttons to start.
     
  5. mattfie3

    mattfie3 New Member

    Joined:
    Dec 26, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    2
    Thank you so much. It worked after I completed a scenario!
     
    • Upvote Upvote x 1

Share This Page