1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cl66 Brake System

Discussion in 'General Discussion' started by SimFan, Mar 12, 2018.

  1. SimFan

    SimFan Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Messages:
    70
    Likes Received:
    67
    Can anyone tell me how you switch from automatic to direct brakes and vice versa?

    When I switch cabs, I sometimes get the direct brake applied and cannot switch to the auto brakes.
     
  2. Bryer

    Bryer Active Member

    Joined:
    Mar 2, 2018
    Messages:
    149
    Likes Received:
    68
    I believe it's the X (blue) button.
     
    • Upvote Upvote x 1
  3. Jeannot41

    Jeannot41 Active Member

    Joined:
    Jan 20, 2018
    Messages:
    174
    Likes Received:
    147
    Yes, it's this one
     
    • Upvote Upvote x 1
  4. SimFan

    SimFan Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Messages:
    70
    Likes Received:
    67
    Thanks.
    I prefer to use the auto brakes than the direct brakes in the CL66 and could not figure out how to switch between them :)
     
  5. larenasmatias

    larenasmatias New Member

    Joined:
    Mar 7, 2018
    Messages:
    16
    Likes Received:
    7
    Thanks, i've been doing it "manually"
     
  6. Gamborg

    Gamborg Active Member

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Messages:
    108
    Likes Received:
    43
    I wasn't sure when to use either the automatic or direct brake but just learned that the direct brake is used when driving the locomotive on it's own and the automatic brake is used when driving with wagons attached.
     
    • Useful Useful x 1
  7. SimFan

    SimFan Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Messages:
    70
    Likes Received:
    67
    That is a good thing to know :)
     
  8. FallenAngel00me

    FallenAngel00me Active Member

    Joined:
    Mar 11, 2018
    Messages:
    157
    Likes Received:
    96

Share This Page