1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Class 166 Bugs

Discussion in 'Known Issues & Bug Reports' started by Techie, Sep 20, 2017.

  1. Techie

    Techie New Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    20
    Hi, just a couple of bugs with the class 166.

    1) The door open chime should sound 3 times instead of once.
    2) There is no hustle alarm / door closing chime when closing the doors.

    Thanks :)
     
  2. Quentin

    Quentin New Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Some 166 consists have a driver's cab on the intermediate carriage. I've only noticed this after restarting a saved game.
     
  3. bvk

    bvk New Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    14
    Likes Received:
    16
    I don't hear any sound at all while driving the 166.... I created a ticket already for this, but i just want to know if I'm the only one with this problem?
     
    • Upvote Upvote x 1
  4. jj100all4u

    jj100all4u New Member

    Joined:
    Sep 21, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    The only issue I had was not hearing any AWS warnings - until I stumbled across a command (CTRL-ENTER) which turns the safety systems on which means you then get AWS warnings - otherwise I get environmental sounds - have you checked your volume settings?
     
  5. bvk

    bvk New Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    14
    Likes Received:
    16
    In the other two trains I have normal sounds, except the engine sounds are to low. In the 166 I only hear sometimes birds singing, nothing else. So I don't know what I should check with the volume settings since other in game sounds just work?
     
  6. Corvan

    Corvan Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2017
    Messages:
    528
    Likes Received:
    713
    If you look behind you while seated in the Class 166 there's a panel of switches and the AWS Isolation switch is among them. You can switch it on there, if you don't want to use the keyboard command.
     
  7. rwaday

    rwaday Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2016
    Messages:
    161
    Likes Received:
    54
    Class 43 Westworld scenario. No brake pressure indicated on gauges. No brake pressure, will not apply brakes. Also the locomotive is not running and start up is not indicated in the prompts.
     
  8. Gronk

    Gronk New Member

    Joined:
    Sep 18, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Class 166 seems to have no engine sounds in PS4 version. All other SFX working fine.
     
  9. Louwe

    Louwe Member

    Joined:
    Aug 15, 2018
    Messages:
    55
    Likes Received:
    26
    I got the same problem (both PS4 and PC) overhere. Only the engine sound is the problem, sometimes i here it when i come out of a save game, it realy sounds nice, but then, when i come under a bridge, NOTHING. such a pitty.
     
  10. Doomotron

    Doomotron Active Member

    Joined:
    Oct 24, 2018
    Messages:
    151
    Likes Received:
    118
    Isn't that just two connected together?
     
  11. PatrickB

    PatrickB New Member

    Joined:
    Nov 29, 2018
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Since the Nov 20th Patch there is a bug with the Horn, you can press the horn once for high and once for low after that it will give no more sound.
     
  12. londonmidland

    londonmidland Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2017
    Messages:
    454
    Likes Received:
    1,161
    The 166 sounds need to be done over again from scratch. They’re just a mess imo and sounds nothing like the real version.
     
    • Upvote Upvote x 1

Share This Page