1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Class 166 Emergency Brake Problem

Discussion in 'Troubleshooting & Support' started by John Murphy, May 13, 2018.

  1. John Murphy

    John Murphy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 1, 2018
    Messages:
    271
    Likes Received:
    268
    So I was just driving the 19:33 service from Reading to London Paddington in the Class 166 and the emergency brakes applied out of nowhere shortly before Twyford station. There was no AWS or DSD alarm in the cab, I wasn't passing over a TPWS trigger in the track when it happened, and the next signal ahead of me was green. Basically the emergency brakes just applied for no reason. I think I heard something about this happening before the last update. Has anybody else seen this before?
     
    • Upvote Upvote x 1
  2. pschlik

    pschlik Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    848
    Likes Received:
    1,451
    Currently it appears that the DSD alarm is not playing any audio. Supposedly a known issue that'll be fixed, but for now, either turn off DSD on the 166, or just spam the DSD pedal a lot.
     
    • Upvote Upvote x 1
  3. John Murphy

    John Murphy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 1, 2018
    Messages:
    271
    Likes Received:
    268
    Wow, now that's pretty stupid. At least they know about it. Is it for all trains on that route or just the 166?
     
  4. giogurto_grande

    giogurto_grande Member

    Joined:
    Dec 21, 2017
    Messages:
    27
    Likes Received:
    65
    It's just the 166 that is affected.
     

Share This Page