1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PC Db Br 363 - Sh11

Discussion in 'Technical Reports' started by Matto140, Nov 7, 2020.

  1. Matto140

    Matto140 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2017
    Messages:
    496
    Likes Received:
    656
    This service is broken if you start it via Jouney mode. After moving to first point marker for next point don't appear and timetable show On Foot instead SH11. Also the passenger train don't leave Hagen station.
    Via timetable it work as it should.
     
    • Like Like x 7
  2. Matto140

    Matto140 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2017
    Messages:
    496
    Likes Received:
    656
    Also SH12 and SH13 have the same bug right from the start.
    20201108063226_1.jpg
    20201108062743_1.jpg 20201108063323_1.jpg
     
    • Like Like x 2
  3. LUU BRIDE

    LUU BRIDE New Member

    Joined:
    Sep 21, 2020
    Messages:
    5
    Likes Received:
    3
    on Xbox same bug.
     
    • Like Like x 1
  4. doublefine7

    doublefine7 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2020
    Messages:
    375
    Likes Received:
    796
    I can confirm for PC that this service is not working correctly in Journey mode.
     
  5. Trenomarcus

    Trenomarcus Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    441
    Likes Received:
    834
    Confirmed, neither SH11 nor SH12 work.
     
    Last edited: Nov 10, 2020
    • Like Like x 1
  6. Rudolf

    Rudolf Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2016
    Messages:
    1,494
    Likes Received:
    1,909
    Same for me on PC. It also does not work in timetable mode. Workaround: Go on foot to the yard, enter the engine and then it will work. So the issue is in the timetable starting procedure.
     
    • Helpful Helpful x 1
  7. Scotrail156467

    Scotrail156467 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2018
    Messages:
    352
    Likes Received:
    368
    Yup I'm having same issue PlayStation
     
  8. bart.rousseau

    bart.rousseau Member

    Joined:
    Dec 23, 2018
    Messages:
    32
    Likes Received:
    14
    Observing the same on PC. While starting in timetable mode works there seems an additional issue => see screenshot. And even though you can complete it successfully in timetable mode it won't mark it as complete in journey mode (though it does display the medal you got for it).
    Screenshot 9.png
     
  9. bart.rousseau

    bart.rousseau Member

    Joined:
    Dec 23, 2018
    Messages:
    32
    Likes Received:
    14
    Would be interesting for DTG to explain during a stream how something like this can pass QA. I understand very well that testing something that happens midway through a service can be tricky given all the variables but this happens right at the start of a service and apparently across platforms. What was different between the test environment and what players observe? Dev build vs production build? Just curious...
     
  10. Lightspeed

    Lightspeed Active Member

    Joined:
    May 29, 2020
    Messages:
    195
    Likes Received:
    190
    Brought the German shutter for RSN today and I couldn’t complete the tutorial and Steel Gaze scenario due to throttle instructions not acknowledging my actions in the cab. Also in journey mode chapter one, the seems to be a mess up with instructions while coming to the end of a service. It says 3 wagons, so I did that and then told me to go to the reversing point near the log yard, with still wagons attached to the loco. I’m on Xbox by the way.
     
    • Like Like x 1
  11. Rudolf

    Rudolf Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2016
    Messages:
    1,494
    Likes Received:
    1,909
    This is normal game behaviour. A Journey activity only counts as a journey activity if you play it from the journey menu. I do not say this is desirable, I do not really know if it was implemented like this intentionally.
     
    • Like Like x 1
  12. Trenomarcus

    Trenomarcus Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    441
    Likes Received:
    834
    It's still kinda buggy, try keeping the throttle pressed to max for a while.
     
  13. bart.rousseau

    bart.rousseau Member

    Joined:
    Dec 23, 2018
    Messages:
    32
    Likes Received:
    14
    To be clear: the additional issue I mentioned referred to the screenshot (pylon in the middle of the track) not the fact the completing a service in timetable mode does not mark the corresponding service in journey mode as completed (it probably shouldn't as circumstances could be different?).
     
  14. Slemcer

    Slemcer Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2020
    Messages:
    566
    Likes Received:
    433
    Just out of curiosity I checked TSW 2020 for that pylon. Now guess what, it's just the same, nobody cared and nobody did anything about it ...
     
    • Like Like x 1
  15. Jannerdunk

    Jannerdunk Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    209
    Likes Received:
    389
    Same here - SH11 to SH13 not working in Journey Mode (on PC) as detailed above
     
  16. bart.rousseau

    bart.rousseau Member

    Joined:
    Dec 23, 2018
    Messages:
    32
    Likes Received:
    14
    Looks like this one hasn't made it to the roadmap yet or did I miss it?
     
  17. bart.rousseau

    bart.rousseau Member

    Joined:
    Dec 23, 2018
    Messages:
    32
    Likes Received:
    14
    This was brought to Matt's attention during Wednesday's stream so hopefully this will make it to the roadmap now...
     
  18. Trenomarcus

    Trenomarcus Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    441
    Likes Received:
    834
    Hopefully. That's a shame that this DLC is not "perfect". Still missing the 3 scenarios in the journey to complete it.
     
    • Like Like x 1
  19. Jannerdunk

    Jannerdunk Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    209
    Likes Received:
    389
    Sorry for bumping an old thread, but can DTG Natster or DTG JD confirm if this bug, which has existed since release ever be fixed?
     
    • Like Like x 1
  20. Trenomarcus

    Trenomarcus Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    441
    Likes Received:
    834
    There is really nothing to confirm, is not working so this is a bug. What I'm also asking is a possible confirmation if we can expect a fix before we get too old :)
     
  21. Richard CZE

    Richard CZE Well-Known Member

    Joined:
    Aug 20, 2020
    Messages:
    378
    Likes Received:
    394
    All bugs are likely to be fixed when Adam's team completes this DLC.
     
  22. TheShotte

    TheShotte Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2020
    Messages:
    336
    Likes Received:
    533
    I remember a post about this months ago, right after the release of the 363............
     
  23. Jannerdunk

    Jannerdunk Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    209
    Likes Received:
    389
    If Adam's team have just finished working on MSB, and will be turning their attention to UK and then USA content, it could be a couple of months before any further German content is looked at and anybody's guess if RSN and the associated content such as the 363 will be chosen, so it could be months before this issue is even considered for a fix.

    For something that was spotted on the day of release, almost 6 months ago, its already, been broken for a long time.
     
  24. TheShotte

    TheShotte Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2020
    Messages:
    336
    Likes Received:
    533
    363 is not Preserved Collection, and thus Adam has nothing to do with it.
     

Share This Page