1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Denied No Route - How Long To Wait?

Discussion in 'PC Discussion' started by SaddingtonPlush, Jul 6, 2020.

  1. SaddingtonPlush

    SaddingtonPlush Member

    Joined:
    Jun 30, 2020
    Messages:
    35
    Likes Received:
    56
    I just gave up on Peninsula Corridor early morning UP GP38-2 Northbound empty hoppers. After hitching the hoppers, I head toward the destination and get a red. I wait. Sure, another service is ahead. After it clears the light is still red. Contact signaler, denied. Wait over five minutes, light still red, still denied. There is no traffic, all the lights everywhere are red - I tried searching for a way to backtrack and find an alternative route, no luck there.

    So, a question for veterans - how long should I typically wait in this situation before giving up on the scenario? Because a couple minutes, maybe five, seems reasonable - but at what point do you cut your losses and move on to a different schedule?
     
  2. 7orenz

    7orenz Well-Known Member

    Joined:
    Oct 5, 2018
    Messages:
    499
    Likes Received:
    544
    Can you write here the number of service so we will can try it?

    Im not too familiar with the Peninsuala Corridor Freight services but in other route I'd wait for the green also about 20 minutes (RRO Wuppertal to Hagen, for sure. And some service on WSR too).

    Just a question: are you sure all track-switches along your route are setup in the right position?
     
    • Like Like x 1
  3. SaddingtonPlush

    SaddingtonPlush Member

    Joined:
    Jun 30, 2020
    Messages:
    35
    Likes Received:
    56
    I think it's UP2. I did check the switches, multiple times (that has caught me out before).
    Thanks for the offer, but I just tried this one again, and got a green.

    I think in my first run I might have mucked up the AI, because I decided to switch control to the front engine, instead of the rear in a set of three. This time I just kept it simple and stayed in the original engine, even though it seems a bit odd to be driving "last in line" :)

    Your offer of help was much appreciated, though!
     
    • Like Like x 1
  4. stujoy

    stujoy Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2019
    Messages:
    1,749
    Likes Received:
    3,533
    I just happened to do that service last night. I swapped locos and had no problems (PS4 though, although that shouldn’t make a difference in this case). The AI drivers don’t bother swapping locos when they drive this service. It’s a strange ‘feature’ of TSW that has AI drivers in the wrong loco or the wrong cab of twin cab locos any time they should switch. I noticed in RRO that there is a driver character at both ends of the BR422 multiple unit because otherwise half the AI trains you would see with no driver because as far as the game is concerned those AI trains are reversing. It’s my number one bugbear with TSW. I think your initial problem was probably caused by something else rather than you swapping locos, though.
     
    • Like Like x 1
  5. 7orenz

    7orenz Well-Known Member

    Joined:
    Oct 5, 2018
    Messages:
    499
    Likes Received:
    544
    Another common "mistake" I personally do frequently when I operating with double locos and/or I change frequently driver cab (in both directions) is to forget to control the reverser position/direction. Example: if on your back there is a red signal and you reverser is positioned to "reverse", your Hud returned the signal on your back. (with left analogic stick its to common to fall in this "mistake", specially if at the same time you use and swap between camera and driver mode)
     
    • Helpful Helpful x 1
  6. SaddingtonPlush

    SaddingtonPlush Member

    Joined:
    Jun 30, 2020
    Messages:
    35
    Likes Received:
    56
    I'm new to TSW so quite likely the problem existed between the controls and the seat ;)

    Ah right. Very good tip, thanks all!
     
    • Like Like x 2
  7. Rudolf

    Rudolf Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2016
    Messages:
    658
    Likes Received:
    768
    My advice would be:

    If this happened after you resumed a game, check if there is any traffic blocking. If not, cry loud and restart the service from the very beginning.
    If you did not start from a saved game, it may take a number of minutes. For Penisula corridor, not much longer that 5 minutes. For RRO one freight train has to wait round 20 minutes. You never can be 100% sure. If there is no traffic, you likely are trapped in a bug.
     
    • Like Like x 1

Share This Page