How Load Google Maps In The Editor

Discussion in 'PC Editor Discussion' started by aaronthomas1a, Nov 22, 2023.

  1. aaronthomas1a

    aaronthomas1a Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2022
    Messages:
    103
    Likes Received:
    70
    How you get the google maps to show in the editor I know in train sim classic it ctrl + g but don't know in the tsw editor
     
  2. DonnyDave

    DonnyDave Active Member

    Joined:
    Jun 29, 2020
    Messages:
    220
    Likes Received:
    106
    go to Setting up API keys - API Console Help (google.com) to get an API key and then click the google static maps icon copy/paste your google API key in the API key section, tick to enable the overlay and put your settings as shown in the image ( setting to normal is usually ok and high definition works but for first time use it takes a little while longer to load)
     

    Attached Files:

  3. aaronthomas1a

    aaronthomas1a Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2022
    Messages:
    103
    Likes Received:
    70
    Ok I did every thing is not loading up don't know what I did wrong
     
  4. jackthom

    jackthom Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2020
    Messages:
    311
    Likes Received:
    160
  5. BlackPulsar

    BlackPulsar Member

    Joined:
    Sep 25, 2022
    Messages:
    55
    Likes Received:
    81
    In order for the API key to be activated, you must give Google at least a debit card number or something similar, otherwise the API key will not work at all.
     
  6. Godzilla

    Godzilla New Member

    Joined:
    Oct 20, 2023
    Messages:
    25
    Likes Received:
    4
    How dumb is that?? Do you really need a card number to activate the API key?! And then you have to pay money for it?
     
  7. fceschmidt

    fceschmidt Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2020
    Messages:
    289
    Likes Received:
    383
    Well, you won't need to pay anything even if you use it quite a lot inside the editor.
     
  8. Godzilla

    Godzilla New Member

    Joined:
    Oct 20, 2023
    Messages:
    25
    Likes Received:
    4
    Hmm ok thanks.



    So I have Maps Static activated. In the editor, a lot of GoogleMapsDecalActors appear in the outliner but I don't see anything in the viewport
     

Share This Page