1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How To Change Weather In Scenario Planner Easy

Discussion in 'Creation Centre' started by GT2, Sep 23, 2020.

  1. GT2

    GT2 Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2019
    Messages:
    79
    Likes Received:
    204
    Hello everyone G T here.I found out how to change weather for scenario planner by accident.Well i hope this helps,i made a video for it please read the description!Thank you cheers
     
    • Helpful Helpful x 7
    • Like Like x 3
  2. ross.duncan35

    ross.duncan35 Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2020
    Messages:
    110
    Likes Received:
    63
    well spotted,works for me hated playing in summer clear all the time>
     
    • Like Like x 2
  3. TinTin_57

    TinTin_57 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2018
    Messages:
    1,495
    Likes Received:
    1,589
    Ah thought you had found a new way to do it automatically. Yes, this is the only way at the moment
     
    • Like Like x 1
  4. Rudolf

    Rudolf Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2016
    Messages:
    741
    Likes Received:
    872
    Thanks a lot! I will include your tip and a link in the next version of the Scenario Planner Guide.Of course you get full credit for that.
     
    • Like Like x 2
  5. DTG Protagonist

    DTG Protagonist Community Manager Staff Member

    Joined:
    Jun 2, 2020
    Messages:
    773
    Likes Received:
    3,765
    Stickying this thread as it's very helpful.
     
    • Like Like x 4
  6. jeremydunn8

    jeremydunn8 Active Member

    Joined:
    Aug 21, 2020
    Messages:
    168
    Likes Received:
    212
    Well this doesn’t work for me. Maybe they “fixed” it, but it just defaults to spring clear when I exit Explore. I followed your directions exactly. But yes, since this is technically a big, I’ll bet you they patched it and now you can’t change your weather.
     
    • Like Like x 3
  7. GT2

    GT2 Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2019
    Messages:
    79
    Likes Received:
    204
    You can change wetness clouds spring and summer or however you want your scenario to look like. The only two that do not work is autumn and winter because I think the scenarios are locked or preset to warm temperatures. I normally play with the clouds and rain for most scenarios because it helps with Ray tracing a lot and loads it looks a lot more realistic. So far to my knowledge it's been working just fine but I will double check when I go on later but I have not gotten any other complaints until now
     
    Last edited: Oct 11, 2020
    • Like Like x 2
  8. jeremydunn8

    jeremydunn8 Active Member

    Joined:
    Aug 21, 2020
    Messages:
    168
    Likes Received:
    212
    Ah, okay, I was trying to do autumn. I didn’t know that didn’t work. Hopefully this will be added as a function when the scenario designer is updated.
     
    • Like Like x 2
  9. djcwey

    djcwey Active Member

    Joined:
    Dec 22, 2019
    Messages:
    166
    Likes Received:
    207
    First time lucky?

    Not really used Scenario Planner much until now. But now it's available on Preserved Collection I HAD to take the Class 33 out for some mainline thrash! And went back to her home territory...

    But a trip to the seaside wouldn't be complete without water (full-on Autumn rain). Train Sim World® 2-c0ca683e-6408-413d-ad66-2bd70e8ef292.png
     
    • Like Like x 2
  10. djcwey

    djcwey Active Member

    Joined:
    Dec 22, 2019
    Messages:
    166
    Likes Received:
    207
    Then again...

    This might be spring or summer rain (although Autumn had been selected) as I later tried setting the start time around sunset/twilight and progessed to 19:30 and there was still some daylight?!
     
    • Like Like x 1
    • Helpful Helpful x 1

Share This Page