1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I Bought A Dlc And It Doesn't Work

Discussion in 'Technical Reports' started by eltuga, Jun 17, 2021.

  1. eltuga

    eltuga New Member

    Joined:
    May 28, 2021
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    So I bought the frankfurt high speed line DLC and the map doesn't even load, this happens with every route I install both DLC or mod.
     

    Attached Files:

  2. Tigert1966

    Tigert1966 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 18, 2020
    Messages:
    302
    Likes Received:
    682
    Frankfurt High Speed is an extension to Mannheim Karlsruhe. Do you have that route?
     
  3. Cat

    Cat Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2018
    Messages:
    1,179
    Likes Received:
    692
    If this happens with every route you have.
    Is you computer up to the minimum requirements to run TS?
    Or;
    Have you tried turning up the graphics settings?
    Or;
    Answer Tigert1966's question.
     
    Last edited: Jun 17, 2021
  4. eltuga

    eltuga New Member

    Joined:
    May 28, 2021
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Ok so I do not have the route BUT I can't load any scenario, route or train I install
     
  5. eltuga

    eltuga New Member

    Joined:
    May 28, 2021
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    My computer has an AMD FX 8350 and a RX 580 (24 GB RAM) so I meet and pass the minimum requirements
     
  6. Cat

    Cat Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2018
    Messages:
    1,179
    Likes Received:
    692
    Have you tried adjusting your graphic settings?
     
  7. eltuga

    eltuga New Member

    Joined:
    May 28, 2021
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    I lowered them and still the same thing
    The WCML DLC looks like this upload_2021-6-17_22-41-41.png
     
  8. Cat

    Cat Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2018
    Messages:
    1,179
    Likes Received:
    692
    Try raising you graphic settings.
     
  9. triznya.andras

    triznya.andras Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2019
    Messages:
    308
    Likes Received:
    299
    Ground texture should be the very first thing that appears, it's kinda there even without any scenery.
    I'd run a file verification (Steam feature) and a Clear Cache in-game.

    As for the Frankfurt extension, if you don't have the base route, then you are in trouble. Put the core on wishlist NOW :D
    Doesn't apply to WCML, though.
     
  10. eltuga

    eltuga New Member

    Joined:
    May 28, 2021
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    I just refunded the Frankfurt DLC and I am going to buy the core, but the WCML one loads with the Class 87 it looks like this.
    When I try with the APT it just doesn't spawn the train and doesn't load the ground also, so it just loads into railfan mode.
     

    Attached Files:

  11. eltuga

    eltuga New Member

    Joined:
    May 28, 2021
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    I lowed the graphics, upped them, nothing happend
     
  12. eltuga

    eltuga New Member

    Joined:
    May 28, 2021
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Ok so I bought some DLCs because I had a discount and even with the LGV Avignon route it doesn't load :(
    I am just wasting money and I can't even play the game
     
  13. eltuga

    eltuga New Member

    Joined:
    May 28, 2021
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    upload_2021-6-18_19-52-1.png
    It looks like this now, I think it may be a memory problem
     
  14. 749006

    749006 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2016
    Messages:
    5,056
    Likes Received:
    1,475
    You get what you are seeing when files are missing from Train Simulator

    Have you verified your files?
    Steam Client > Library
    Right Click on Train Simulator > Properties > Local Files - Verify Integrity of Game Files
    When it is finished do it again to make sure

    Peter
     
  15. eltuga

    eltuga New Member

    Joined:
    May 28, 2021
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    I did that and... Nothing
     
  16. Cat

    Cat Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2018
    Messages:
    1,179
    Likes Received:
    692
    Try uninstalling the routes and reinstalling them.

    Where did you get these routes from?
     
  17. eltuga

    eltuga New Member

    Joined:
    May 28, 2021
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Steam and some mods, but neither work, even when only the Steam ones are installed
     
  18. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    2,926
    Likes Received:
    2,581
    When you bought it from Steam did you scroll to the bottom and expand the read more to maker sure you have the other assets the route requires. Also it's important when you download mods read the read me file first otherwise you will have problems.
     
  19. eltuga

    eltuga New Member

    Joined:
    May 28, 2021
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    I meet all the requirements in terms of assets for the Steam and the mods, I searched and even have their manuals marked to organize which I have and which I don't, so it's not a lack of assets problem
     
  20. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    2,926
    Likes Received:
    2,581
    Next question have you logged a support ticket with DTG if not I would highly suggest that be your next step. https://dovetailgames.kayako.com/Core/Default/Index
     
  21. trainsimplayer2020

    trainsimplayer2020 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2020
    Messages:
    268
    Likes Received:
    354
    Reinstall the whole computer and it might work after
     
  22. 749006

    749006 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2016
    Messages:
    5,056
    Likes Received:
    1,475
    As the problem you are having occurs on more than one route I think it is to do with the Graphics
    Can you post pictures of each of the graphics settings - these are mine and they work for me on a number of routes
    Graphics 1 - 20 Jun 21.jpg
    Graphics 2 - 20 Jun 21.jpg
    Graphics 3 - 20 Jun 21.jpg

    If you post yours we can compare and see if something is wrong.

    Peter
     

Share This Page