1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rhein-ruhr Osten Bug Reports

Discussion in 'Technical Reports' started by Mika L., Oct 11, 2019.

  1. Mika L.

    Mika L. Member

    Joined:
    Feb 23, 2018
    Messages:
    11
    Likes Received:
    50
    Rhein-Ruhr Osten Bug Reports

    As I have not seen any thread for bug reports on the new Rhein-Ruhr Osten, feel free to use this one.



    I have one myself:

    I started off the BR 422 20:58 service towards Hagen. When stopping at the 2nd station (can't remember what name it is), after departing from the origin station, you encounter that the AI Doubledecker on the main route are stationary halfway off the platform with the doors open. It's quite a big station, so the train should be stopping further ahead so that the whole train is at the platform.

    Screenshots:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Dougal

    Dougal Member

    Joined:
    Aug 6, 2019
    Messages:
    47
    Likes Received:
    26
    Have endeavoured to complete the Technical Difficulties Senario 6 times now and every time the train get applied, you I 've not had the subtitles appear telling there has been a problem with the pantograp and its reset. Which means after pressing the brake rest button, raise the pantograp and close the MCG, your able to get going and go via the next location on the map. However when you go via the location it does not register and still shows go vía the location.
     
    • Like Like x 3
  3. kalteVollmilch

    kalteVollmilch Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    177
    Likes Received:
    351
    I have encountered the same bug.
    I believe I've also found the reason for this bug:
    According to the task log, you are supposed to pass the location before the emergency brake gets activated, however in this scenario the order of those 2 tasks is reversed. Therefore the emergency brake gets activated too early and the game gets confused.
    I have not yet tried simply going further, but will do so later today and update if this fixes anything
     
  4. elatn

    elatn Member

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    31
    Likes Received:
    39
    I encountered some issues in the "Technical Difficulties" scenario. When passing the checkpoint at Ennepetal station, it won't complete so the scenario will not continue to the next checkpoint. It stands "Go via" and not "Stop at" in the taskbar.

    In the same scenario, the second issue is after I have left Hagen Hbf, some minutes later when suddenly the emergency brakes get activated. Could be the scenario, but I don't know.
     
    Last edited: Oct 12, 2019
  5. kalteVollmilch

    kalteVollmilch Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    177
    Likes Received:
    351
    Same bug Dougal and I have. The emergeny brakes are supposed to activate after you pass Ennepetal, but they get triggered too early, way before that waypoint. This bugs the scenario
     
  6. DMNXK

    DMNXK New Member

    Joined:
    Jan 14, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Bug 1: When changing the FIS / PIS, there is one textfield that says "Leerfahrt zum Betribswerk". There is an 'e' missing, so it should be "Leerfahrt zum Betriebswerk".

    Bug 2: In the "Ruhrlauf" scenario, I got a "v-Überwachung -1 km/h". That's not possible afaik.
    Idk where this happened, but the situation was like this:
    Got 500 Hz because signal behind station is red. While the doors were open, the signal became green. After passing the signal, I got this:
    [​IMG]
     
  7. Mkdog45

    Mkdog45 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2018
    Messages:
    538
    Likes Received:
    532
    The way to get around this is to load the scenario and then press reset and it should work.
     
  8. Dougal

    Dougal Member

    Joined:
    Aug 6, 2019
    Messages:
    47
    Likes Received:
    26
    Hi, given that a go and down loaded the DLC again, only the same thing happens.
     
  9. Mkdog45

    Mkdog45 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2018
    Messages:
    538
    Likes Received:
    532
    Did you go in to the scenario and then press restart on the pause menu and play it from there
     
  10. kalteVollmilch

    kalteVollmilch Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    177
    Likes Received:
    351
    Sadly didn't work for me. Started the scenario from the main menu got my early emergency brakes and restarted the scenario using the reset button on the pause menu, just like you described.

    It did however delay the appliance of the emergency brakes for about 2 kilometers, so it did something. Still, way too early
     
  11. Coppo

    Coppo Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2017
    Messages:
    166
    Likes Received:
    306
    I have come across two oddities...

    the first is the distorted catenary support (I've forgotten where)
    TSW_Coppo_1570876868_00.png TSW_Coppo_1571002118_00.png
    The second is this solitary signal at the end of a siding in Hagen...
    Neither of them are show stoppers. Although the signal might become one should we ever get a diesel to access the sidings..
     
    • Like Like x 1
  12. Dougal

    Dougal Member

    Joined:
    Aug 6, 2019
    Messages:
    47
    Likes Received:
    26
    Managed to complete the senario in journey mode, however the senario part did not trigger the message about pantograp failure.
     
  13. leprechaun

    leprechaun New Member

    Joined:
    Aug 4, 2019
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I hope this is the right thread for this:

    km 132,8 - 133,0 in the direction of Hagen between Eneppetal and Hagen
    [​IMG]
     
  14. LeadCatcher

    LeadCatcher Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2016
    Messages:
    466
    Likes Received:
    768
    I have not been able to get this scenario (Technical Difficulties) to work no matter what I try -- Like others the above fix does not work for me, but does seem to delay the emergency brake application a few minutes latter in the scenario but not late enough to get past the second 'Go Via" at Ennepetal. would like to hear from any others who have successfully completed this scenario.
     
  15. hyperlord

    hyperlord Active Member

    Joined:
    May 20, 2019
    Messages:
    349
    Likes Received:
    236
    Hi,

    I don't get what's the point. Could you please describe the finding?
     
  16. TinTin_57

    TinTin_57 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2018
    Messages:
    1,201
    Likes Received:
    1,182
    I know Technical Difficulties is a known one. Strangely though I can complete that directly in the scenarios list but if I try it through Journeys I get the issue same as everyone else with the missing info about the pantograph fault.

    The other thing is, and I'm not sure if this is a fault, the BR185.5 is very noisy in cab and I don't always hear a response when I acknowledge a SIFA or PZB
     
  17. Dougal

    Dougal Member

    Joined:
    Aug 6, 2019
    Messages:
    47
    Likes Received:
    26
    I completed the Technical Difficulties in journey mode with no problems.
     
  18. hyperlord

    hyperlord Active Member

    Joined:
    May 20, 2019
    Messages:
    349
    Likes Received:
    236
    I have this issue, too. In every DLC.
    I think this is a problem with the audio pipeline. To me it seems like there can only be X simultaneously sounds and when there is X+1 that sound won't be played. Dunno ...
     
  19. TinTin_57

    TinTin_57 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2018
    Messages:
    1,201
    Likes Received:
    1,182
    I was having a look for collectables (started at Hagen and walked the whole S-bahn route which was very nice) and around Langerfeld Yard area I fell through the floor. Couldn't get back to the line anywhere so had a mosey around the houses etc. This was on PS4 but as we were adding issues to this thread I posted here TrainSim-Dmitri TrainSim-Matt
     
  20. xD 2Bad4You

    xD 2Bad4You Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2018
    Messages:
    980
    Likes Received:
    794
    Most likely he meant the white "0" board on the right which would require you to stop there :P
     
  21. hyperlord

    hyperlord Active Member

    Joined:
    May 20, 2019
    Messages:
    349
    Likes Received:
    236
    I did that scenario yesterday. I have absolutely no idea how I got the train rolling again ... after 5 minutes I put up both pentos from the first loco if I remember correctly and then I could continue.
    I should read in the manual what would be the correct way since I always have problems with "I don't know what I'm doing" when there's more than one loco involved ;-)
     
  22. TinTin_57

    TinTin_57 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2018
    Messages:
    1,201
    Likes Received:
    1,182
    It’s weird. I can complete Tech Difficulties only if I do it without PZB
     
    • Like Like x 1
  23. kalteVollmilch

    kalteVollmilch Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    177
    Likes Received:
    351
    Tried this, same result: Now the scenario can be completed.
    So it seems the cause for this bug is activated PCB (or SIFA).
     
  24. hyperlord

    hyperlord Active Member

    Joined:
    May 20, 2019
    Messages:
    349
    Likes Received:
    236
    But I had both active and finished it
     
  25. palme111100

    palme111100 Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2019
    Messages:
    98
    Likes Received:
    132
    So, what I've encountered is that the BR146.2(, BR143) and DoStos travelling to Wuppertal have set their destination boards to "Nicht Einsteigen". Also if you drive those trains and press the "current train destination" button, "Nicht Einsteigen" is selected.
    Unbenannt.png
     
    • Like Like x 2
  26. Jo_Kim

    Jo_Kim New Member

    Joined:
    Apr 28, 2019
    Messages:
    12
    Likes Received:
    10
    20200211220601_1.jpg
    KM 133,0 towards Hagen, Speed indication 0 (left track sign shows 15)
     
  27. Keight

    Keight New Member

    Joined:
    Jan 27, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    there is an issue with cab/desk lights in Freight diversion scenario
     
  28. EchoKilo

    EchoKilo Member

    Joined:
    Jun 4, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    23
    I managed to complete this scenario just recently (although I did not try it via Journey mode). If I recall correctly, I got the emergency brake application by the scenario way too early, while going up the incline before Ennepetal station. Got the train going again, but saw that the emergency brake application task in the task list (T key) was still grayed out. So, for lack of any better ideas, I decided to try just hitting the emergency brakes on by myself and the scenario seemed to be happy with that. Can't remember what point exactly I did that, but I think it was after passing Ennepetal station. After that, I was able to continue the scenario and complete it.
     
    • Like Like x 1
  29. EchoKilo

    EchoKilo Member

    Joined:
    Jun 4, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    23
    Just had this happen recently (I think it used to work ok before):
    The routing on the map when choosing a service for DB BR 422 shows the regional branch via Ennepetal instead of the S-Bahn line. Once in the game, train will take the proper route, though, so it is only the map that's affected. All services I checked showed similar routing.
    Interestingly, I saw Matt commenting about a similar issue on the upcoming Duisburg-Bochum during the pre-release stream.

    20200313113727_1.jpg
     
    • Helpful Helpful x 1
  30. Ps4Player

    Ps4Player Member

    Joined:
    Feb 13, 2020
    Messages:
    29
    Likes Received:
    27
    I noticed this one too. I guess they didn't implement the Regional Express Lines, the only reason the RE in the other direction to Hagen has a destination board, is because it has been already there for RSN. I really hope they will fix this.
     
    • Like Like x 1

Share This Page