1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Route Not Available As Template

Discussion in 'General Discussion' started by OldVern, Jul 11, 2021.

  1. OldVern

    OldVern Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2020
    Messages:
    890
    Likes Received:
    1,303
    Anyone know why certain routes are not listed, when creating a new route and selecting the terrain template to use? Thinking of making a route which utilises the Sacramento Northern trams etc., so figured I might as well use that for the template, cut down dependencies a bit. However, Sacramento Northern is not listed in the routes that can be used. According to RW Tools it does have its own terrain template, just looks like it has somehow been hidden or suppressed. Unless anyone knows different...
     
  2. 749006

    749006 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2016
    Messages:
    5,227
    Likes Received:
    1,539
    Everything from DTG comes in an *.ap file format including the assets and templates.
    If the *.ap files have not been extracted then RW/TS Tools won't see them

    Peter
     
  3. OldVern

    OldVern Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2020
    Messages:
    890
    Likes Received:
    1,303
    Yes but I am primarily referring to the scrollable list that appears when you first create a route, which offers a choice of routes which can be used as the terrain template alongside which you then enter the route name and origin co-ordinates.

    I simply used RW Tools to confirm if Sacramento North had its own terrain template, which appears to be the case.
     
  4. 749006

    749006 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2016
    Messages:
    5,227
    Likes Received:
    1,539
    Sorry I misunderstood.
     
  5. NEC Railfan

    NEC Railfan Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2020
    Messages:
    830
    Likes Received:
    796
    I found out the problem, they never made a display name for Sacramento Northern, so what you can do is go to SNRySouth in the G-Trax folder/Template Routes/SNRySouth.bin.
    if you go to where it says "Display name" in RWTools, there'll be nothing there, meaning it won't display in game.
    upload_2021-7-12_13-11-21.png
    Therefore what you should do is change the DisplayName English string to something so that way you can select it, in this case I put "Sacramento Northern Template."
    upload_2021-7-12_13-13-53.png
    One thing to note, I don't know if this messes up with workshop compatibility. Even though I don't think it should, it's nonetheless something to keep in mind.
     
  6. OldVern

    OldVern Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2020
    Messages:
    890
    Likes Received:
    1,303
    Thanks NEC.
     

Share This Page