1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Setting Up A Class 66

Discussion in 'General Discussion' started by BenDragon81037, Oct 24, 2017.

  1. BenDragon81037

    BenDragon81037 Member

    Joined:
    Oct 13, 2017
    Messages:
    55
    Likes Received:
    38
    Hey

    I keep getting this problem where I claim a class 66 with a freight consist, and I can't seem to release the brakes.

    I spawn in using the "spawn walking" option, and I take the 4V53 service from Acton Main Line Station to Reading, So I get in, and rey to release the brakes, but the brakes don't release.

    Am I doing anything wrong?
     
    Last edited: Oct 24, 2017
  2. Piussi

    Piussi Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    350
    Likes Received:
    426
    Keep the button pressed untill the brake meter is back at 5 bar

    [​IMG]
     
  3. BenDragon81037

    BenDragon81037 Member

    Joined:
    Oct 13, 2017
    Messages:
    55
    Likes Received:
    38
    I did that, the brake pipe control is unresponsive to the ; and ' keys.
     
  4. Corvan

    Corvan Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2017
    Messages:
    508
    Likes Received:
    628
    Have you checked keyboard mappings?

    I just ran a service in a Class 66 without issue; although I spawned inside the train.
     
  5. BenDragon81037

    BenDragon81037 Member

    Joined:
    Oct 13, 2017
    Messages:
    55
    Likes Received:
    38
    .Key bindings don't seem to be an issue.

    Also there is indeed a difference to spawning in a Service and taking over a service run by the AI as the brakes seemed to work fine when I spawned inside the train compared to allowing the train to spawn from the edge of the map, getting in it and getting into the driver's seat.

    You need to spawn walking and take over the AI train.
     
    Last edited: Oct 24, 2017
  6. DampWool

    DampWool New Member

    Joined:
    Sep 21, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    7
    Check that the master key is on. CTRL+W
     
  7. BenDragon81037

    BenDragon81037 Member

    Joined:
    Oct 13, 2017
    Messages:
    55
    Likes Received:
    38
    Hmm, I have tried the class 66 today, and all seemed fine, I don't know what was going wrong before.

    I think it was the update that fixed it.
     

Share This Page