1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Traction Blocked In Acs In Nec

Discussion in 'General Discussion' started by Armardar, May 28, 2018.

  1. Armardar

    Armardar Member

    Joined:
    Feb 28, 2018
    Messages:
    34
    Likes Received:
    6
    Hi,

    I have just enabled ATC and ACSES in the ACS-64 at the start of a service run in the station. When cleared for departure, I began to proceed as I could see the next aspect was clear. However, when I began to drive, I noticed I could only crawl at 2 MPH regardless of the power control being at 80%.... On the Driver HUD I also noticed a red alert saying "traction blocked"... Does anyone know why this happened?

    Is there something I missed on departure?

    Thanks
    Arm
     
  2. Daniel Bloch

    Daniel Bloch Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2016
    Messages:
    548
    Likes Received:
    1,015
    Doors closed? All brakes released, train AND loco brake?
     
  3. Armardar

    Armardar Member

    Joined:
    Feb 28, 2018
    Messages:
    34
    Likes Received:
    6
    Yep I'm sure ... Independent, automatic and air brakes all off ... Doors closed
     
  4. Daniel Bloch

    Daniel Bloch Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2016
    Messages:
    548
    Likes Received:
    1,015
    Can you make a screenshot, best with both displays visible so we maybe can see what's wrong.
     
  5. peter.kelberg

    peter.kelberg New Member

    Joined:
    Jan 1, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    same issue here but I got the alerter cutoff as well but in the city sprinter scene
     

Share This Page