1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Xbox Train Horn Sound Stuck When Pressed Down

Discussion in 'Technical Reports' started by YodaPlaya, Aug 23, 2020.

  1. YodaPlaya

    YodaPlaya New Member

    Joined:
    Aug 23, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    doing the AC4400CW coal run and the train horn sound got stuck and faded away as the train kept rolling. the train horn sound would then randomly appear again in intervals during the scenario.
     
    • Like Like x 1
  2. Bob12212

    Bob12212 Active Member

    Joined:
    Sep 17, 2018
    Messages:
    326
    Likes Received:
    212
    I had this also, when using the "8" camera.
     
  3. Deltic00

    Deltic00 Member

    Joined:
    Jun 13, 2019
    Messages:
    78
    Likes Received:
    56
    I had this problem with the GP38-2 on the cal train route
     
    • Like Like x 1
  4. Bob12212

    Bob12212 Active Member

    Joined:
    Sep 17, 2018
    Messages:
    326
    Likes Received:
    212
    Me too
     
  5. srgaul93

    srgaul93 New Member

    Joined:
    Aug 25, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    I encountered this as well, twice, also while using the AC44. It seemed to only happen if I used the horn while using the external camera.
     
  6. jaemes.hunt

    jaemes.hunt New Member

    Joined:
    Aug 24, 2020
    Messages:
    10
    Likes Received:
    23
    I had the same issue on the GP38 and AC4400. There is a temporary fix to it which if you go to free camera and move the camera in the opposite direction of the train. When you go so far away from the train it, when you go to select view engineers seat it will say default and the loading screen will come on and it resets the horn for you.

    This happened to me on TSW 2020 as well in the GP38 on the Peninsula Corridor route. I was really hoping Dovetail would have fixed this for TSW2. Please Dovetail can you patch this issue on the next update.
     
  7. lsvmary4

    lsvmary4 New Member

    Joined:
    Sep 7, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I had the same thing happen on Sand Patch Grade with the ac4400cw loco but ONLY in bad weather conditions (rain).
     
  8. lsvmary4

    lsvmary4 New Member

    Joined:
    Sep 7, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I saved my game, and then went out to Main Menu. When I came back in on my saved game, stuck horn was gone and I was able to use the horn successfully when I pushed the horn button. I don't know if it will work again, but it did this time.
     
  9. grumypop51

    grumypop51 New Member

    Joined:
    Jan 31, 2020
    Messages:
    21
    Likes Received:
    12
    That's a lot of mucking about for such a small issue. Especially when one never knows if saved games will work properly when re-loaded.I had hoped to find a solution here but it seems the problem is considered too minor for DTG to worry about.
    Seems to be a common occurrence that should be fixed. However, if I do the run again soon I will try your fix, because the horn going off and stopping by itself is annoying.
     
    Last edited: Sep 26, 2020
  10. grumypop51

    grumypop51 New Member

    Joined:
    Jan 31, 2020
    Messages:
    21
    Likes Received:
    12
    Well, you ain't alone there!
     
  11. grumypop51

    grumypop51 New Member

    Joined:
    Jan 31, 2020
    Messages:
    21
    Likes Received:
    12
    Happens on PC as well.
     
  12. Rail Runner

    Rail Runner Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2018
    Messages:
    559
    Likes Received:
    574
    Had this on PS4 too. Does it sometimes on RHH and Peninsula Corridor too. It just pops up every now and then. And it’s really really irritating.
     
    • Like Like x 1
  13. maz_62

    maz_62 Member

    Joined:
    Aug 17, 2020
    Messages:
    91
    Likes Received:
    56
    Have also experienced this on Xbox with the AC4400CW coal run.
     
  14. CrazyDash

    CrazyDash Active Member

    Joined:
    Jul 17, 2020
    Messages:
    96
    Likes Received:
    141
    I think this happens to all trains on the route. I’ve had it happen to myself as well with different locos.
     

Share This Page