1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Train Information Window

Discussion in 'Feature Suggestions & Proposals' started by Matto140, Dec 16, 2017.

  1. Matto140

    Matto140 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2017
    Messages:
    361
    Likes Received:
    484
    Hello DTG,

    Is there any plan to bring the "Train Information Window" to TSW where we can found the consist information?
    • Train Weight
    • Train Lenght
    • Traction/Braking power - min. required (according company rules)/available
    • per car info: Empty/Loaded(or type of load) + weight
    • known restrictions on the route (maintenance of track, ...)
    • + atc...
     
    • Like Like x 15
  2. Anthony Pecoraro

    Anthony Pecoraro Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    2,099
    Likes Received:
    2,483
    True. That is what train crews have in real life.
     
    • Like Like x 1
  3. StratPlayer62

    StratPlayer62 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    340
    Likes Received:
    376
    Yes we really need this.
     
  4. Karl456

    Karl456 Member

    Joined:
    Dec 12, 2016
    Messages:
    72
    Likes Received:
    73
    Absolutely necessary in my opinion. TSW would gain a new amount of realism with this feature. That would not be one of those "well, quite nice, but not useful" features, that would be a great project to develop. And furthermore I'm quite sure that adding this feature wouldn't need to much time. We just need a sheet with values printed on it - values that the game already has calculated. No big deal, but very useful.;)
     
    • Like Like x 1
  5. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,554
    Likes Received:
    1,389
    This would be a great addition to TSW
     
  6. LastTrainToClarksville

    LastTrainToClarksville Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2017
    Messages:
    1,256
    Likes Received:
    1,078
    Perhaps interesting, but what would this contribute toward driving trains? So far, folks have called it "useful", "a great addition", and even "absolutely necessary" without really explaining why. I'm not against the idea, just puzzled by its potential purpose.
     
  7. Sintbert

    Sintbert Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    287
    Likes Received:
    260
    Purpose:
    This is to see what you will drive in this Service or Scenario. Right now you only know the Loco for Services (because you have to choose one to even see the services), and in Scenarios you can only get it from the text or screenshot.

    Problem:
    Since you don't for sure start in the train you will be driving, or the train is not even assembled at the start, this feature is impossible to be automatic. Not even the Route you will be driving may be fully predefined.
    If in a service you choose to switch over to another service, you would not have this information.

    Solution
    Everything you could display would have to be defined by the creator of the scenario or service.
    It would have to be something like a trainorder you get at start of the service or at defined points in a scenario.
     
    Last edited: Jan 27, 2018
  8. NSMotherSlug#881

    NSMotherSlug#881 Member

    Joined:
    Jan 28, 2018
    Messages:
    88
    Likes Received:
    92
    Nice thought but if your going to go there go a step further like how the speed limited is the same for every train on the route No restrictions on and loads heavy or light
     
  9. StratPlayer62

    StratPlayer62 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    340
    Likes Received:
    376
    If you ever want to learn to drive without the HUD for example, you need to know how long your train is so you know when you clear a switch or speed restriction etc. More realism.
     
    • Like Like x 2

Share This Page