1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tsw (gwe/csx) Update Now Available

Discussion in 'News & Updates' started by TrainSim-Jay, Sep 20, 2017.

  1. TrainSim-Jay

    TrainSim-Jay Guest

    Thank you all once again for your continued feedback following the release of Train Sim World: Great Western Express. Your input has helped us identify and address a number of issues, which we have outlined below.

    General

    • Fixed graphical glitches with the brake pipe hoses on trains.
    Localisation
    • A large amount of missing Polish translations have been added, along with improvements to some existing translations.
    Keyboard
    • Fixes to German, Spanish and Norwegian keyboards to support using the train brakes, AWS and DSD keyboard mappings.
    • Added the ability to toggle Motion Blur on and off with CTRL + F2.
    Gameplay
    • Fixed the 'Reach 40mph' objective sometimes failing to trigger in the Station Stopping Tutorial
    • Fixed the 'scenario timing brief' in the HUD outro screen. Before, it would only display each destination and your arrival time. Now, it also shows you the expected due time, so you know where to improve on.
    • Fixed the 'Stop At' markers not appearing in service mode.
    BR Class 43 'HST'
    • Fixed graphical glitches on the Mk3 corridor connections.
    • Fixed graphical glitches with train bogies.
    • Improved DSD alarm audio when in an external camera view.
    BR Class 166
    • Fixed graphical glitches on train corridor connections.
    • Removed grey cube that was present under each vehicle
    • Improved DSD alarm audio when in an external camera view.
    BR Class 66
    • Improved DSD alarm audio when in an external camera view.
    Passengers
    • NPC characters now board and alight trains much smoother.
    CSX Heavy Haul

    AC4400CW
    • Fixed a performance stutter when moving from an internal camera to an external camera, when driving.
    This update is around 1.2 GB in size and will download automatically from Steam (note that you may need to restart Steam to kick off the download). If you have any problems/queries with regard to the update, leave a comment below or submit a ticket to our support site where our Support Team will be ready to assist.

    Thank you all for your continued feedback and support.
     
    • Upvote Upvote x 1
  2. FreD

    FreD New Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    8
    Hey, downloaded the Update but CTRL+F2 is not working.
     
  3. Clive Smith

    Clive Smith New Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    14
    If Ctrl+F2 is working it must be a subtle difference as it looks the same to me. Any chance of notifying us by a message on screen please?
     
  4. fametis

    fametis Member

    Joined:
    Dec 9, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    Yes also need track junctions sound, controller force feedback or vibration, improvment of this awful flat clouds that spoil the all game, sound in général and track distant view.
     
  5. MrLethaface

    MrLethaface New Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    Thanks for being so quick with some fixes! There is still a rogue cable hanging down and dragging on the track between the HST power car and the Mk3 coach.

    Cheers
    MrL
     
  6. WildHankDavidson

    WildHankDavidson New Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hey thanks for the update, good work!
    Unfortunately Ctrl+F2 does not work! (german keyboard). altering the engine.ini file, like you suggested to do before the update to get rid of motion blur, works perfectly fine. only for GWE though...CSX still has motion blur...
     
  7. TrainSim-Jordan

    TrainSim-Jordan Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    In order for the CTRL + F2 function to work, you will need to remove any changes you may have made to the .ini file.

    We will also look into this our to ensure the support is working for this function on a German keyboard.

    Thank you for the feedback.
     
  8. TrainSim-Jordan

    TrainSim-Jordan Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Have you made any previous changes to the engine.ini file to permanently turn off Motion Blur?
     
  9. TrainSim-Jordan

    TrainSim-Jordan Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thank you for this feedback. I will take a look into this.
     
  10. Piussi

    Piussi Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    351
    Likes Received:
    434
    I still cant map any keys

    I have a french layout keyboard on a dutch system.. must see what code i get ingame
     
  11. FreD

    FreD New Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    8
    No, i haven't removed Motion Blur because i like it.
    I tried it from engine.ini but it wasn't what i wanted - so i deleted the lines.

    This is how my Engine.ini looks like.

    Code:
    [Core.System]
    Paths=../../../Engine/Content
    Paths=%GAMEDIR%Content
    Paths=../../../Engine/Plugins/2D/Paper2D/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/DLC/GundersonHuskyStack/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/DLC/CSXDOT117TankCar/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/DLC/CSX5201CuFtCoveredHopper/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/DLC/CSX_GP38-2/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/DLC/CSX50ftBoxCar/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/DLC/BiLevelAutorack/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/DLC/CoalHopperBethogonII/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/DLC/AC4400CW_YN3b/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/DLC/SD40-2_YN3b/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/DLC/SandPatchGrade/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/TSWArtCommonLibrary/Content
    Paths=../../../TS2Prototype/Plugins/GenericDiorama/Content
     
  12. jumpjet

    jumpjet Active Member

    Joined:
    Dec 15, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    26
    There's no mention of the (random?) AWS emergency stops occurring, especially on the type 66, but I've had it on the HST too. This is where an emergency stop occurs when there has been no AWS warning, and there's no red/amber lights or track speed changes ahead.

    I got the impression from Matt's stream that this bug had been found and fixed in your test build, but awaiting QC prior to release in a patch. I assumed this patch was the target for the fix

    Cheers

    Nah ......... I just did service 4L58 and got an emergency stop for no reason when approaching a red light @15MPH (stopped 327 yd from light)
     
    Last edited: Sep 21, 2017
  13. wingo44

    wingo44 New Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    9
    Ctrl+F2 work fine for me. Now the wheels look very clear. thx! (spanish keyboard)
     
  14. Piussi

    Piussi Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    351
    Likes Received:
    434
    0000040C
     
  15. philipmadden87

    philipmadden87 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    2
    Apologise if this is in the wrong section but just a suggestion that seems to be missed off. Could you put station names on the map view please?
    I know it's only a small thing compared to the other things that you've got on you're plate at the moment but it's 1 thing I haven't seen mentioned anywhere so thought I'd drop it in. Really enjoying the game so far though. Still having issues with track missing and people wondering around in out of bounds places so I'm guessing this will be sorted soon. Thanks guys.
     
  16. JLD95

    JLD95 New Member

    Joined:
    Sep 22, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    9
    Hi,

    After deleting "input.ini" file, TSW rebluid a new one and now Ctrl F2 and others inputs work.

    Differences between the two versions of "input.ini" file are the following:

    ActionMappings=(ActionName="HUD_CompassDriveToggle",Key=Five,bShift=False,bCtrl=True,bAlt=False,bCmd=False)
    ActionMappings=(ActionName="HUD_CompassToggle",Key=Seven,bShift=False,bCtrl=True,bAlt=False,bCmd=False)
    ActionMappings=(ActionName="HUD_ObjectiveStopAtToggle",Key=Seven,bShift=False,bCtrl=True,bAlt=False,bCmd=False)
    ActionMappings=(ActionName="HUD_ScoreToggle",Key=Six,bShift=False,bCtrl=True,bAlt=False,bCmd=False)
    ActionMappings=(ActionName="ToggleHeadLamp",Key=Gamepad_DPad_Right,bShift=False,bCtrl=False,bAlt=False,bCmd=False)
    ActionMappings=(ActionName="ToggleMotionBlur",Key=F2,bShift=False,bCtrl=True,bAlt=False,bCmd=False)
     
  17. Pentacone

    Pentacone Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    106
    Likes Received:
    8
    "CTRL+F2" Does Work Friends ......... It is Outside the Side-Windows that Blurs ....... !!
     
  18. WildHankDavidson

    WildHankDavidson New Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hey Jordan
    Thanks for your answer. Yes i considered that to be the problem and tried it out with the orig. ini file. No success, ctrl+F2 still dont work. So i put the alterded file back in. But that dont bothers me much for i got motion blur turned off anyway, i can live with this solution. What i dont get though is, why it turns off motion blur only in GWE in not in CSX as well...?
    Greets Hank
     
  19. FreD

    FreD New Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    8
    I can confirm, after deleting input.ini in Documents Folder CTRL + F2 is working for disabled Motion Blur!
     
  20. Bane1349

    Bane1349 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    5
    Performance stutter with AC4400CW when moving from an internal camera to an external camera still persists.
     
    • Upvote Upvote x 1
    • Downvote Downvote x 1
  21. Piussi

    Piussi Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    351
    Likes Received:
    434
    New patch is availeble
     
  22. SamYeager270

    SamYeager270 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2016
    Messages:
    458
    Likes Received:
    403
    Link to Steam post here. Seems clear that this forum is regarded as second class. :(.
     
  23. rwaday

    rwaday Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2016
    Messages:
    161
    Likes Received:
    54
    Not second class, just a lot less vitriolic comments.
     
  24. Corvan

    Corvan Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2017
    Messages:
    528
    Likes Received:
    713
    Well isn't it interesting that Steam, with it's combatitive inhabitants and vitriolic comments, is getting more Dev attention than here, where we're civilised and willing to share in the enthusiasm and ambition that DTG are showing with TSW.
     
  25. AlexNL

    AlexNL Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2017
    Messages:
    216
    Likes Received:
    252
    Whee, smoke emissions!
     
  26. Bane1349

    Bane1349 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    5
    Fixed with the last patch, works great now.
     
  27. Alaskan Jack

    Alaskan Jack Member

    Joined:
    Sep 24, 2017
    Messages:
    43
    Likes Received:
    71
    Well I just started CSX heavy haul running the AC4400CW everything appears good with the engine sounds and stutter is good now still dont seem loud enough but I tried with vsync on and off I still got one crash with it on and off switched to TAA have I7 3770k processor 16 gig of ram and also graphics high
     
    Last edited: Oct 25, 2017
  28. TrainSim-Steve

    TrainSim-Steve Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2016
    Messages:
    424
    Likes Received:
    814
    Sorry guys, with everyone being off ill yesterday it was down to me to do everything across the board, as well as my usual day job, and I forgot all about this forum - really sorry for that, will try to do better in the future. Please don't run me over in that SD40 just yet! :)
     
    • Upvote Upvote x 2
  29. AlexNL

    AlexNL Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2017
    Messages:
    216
    Likes Received:
    252
    I like the changes that have been made to the 166's hustle alarm. Much more realistic now!
     

Share This Page