1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Workshop Issues

Discussion in 'Bug Reports' started by Michael Newbury, Nov 6, 2019.

  1. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    Before the update to TS2020 I wasn't having any issues with workshop content. But now I download a selected route. Then when in TS2020 I select the downloaded content and the game freezers up, I go to the desktop only to find a error message.

    The error displayed is: timedcheckforinstall: has no uninstalledsynceditems.

    Any suggestions as to what it may be, I have submitted a support ticket and waiting for a response tomorrow. Has anyone else come across this issue.
     
  2. gsmithkernow

    gsmithkernow New Member

    Joined:
    Nov 6, 2019
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I get exactly the same error message - only when I select a subscribed Workshop scenario..
    never had this before the update to 2020>
    Fed up. No actually r-e-a-l-l-y fed up.
     
  3. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    Happy I am not alone with this issue but would rather no one faced this issue. At this point I will have to wait for DTG to respond to the ticket I submitted. I am also fed up with it as well, this should simply not happen.
     
  4. Schnauzahpowahz

    Schnauzahpowahz Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2018
    Messages:
    476
    Likes Received:
    999
    Just dont click the actual workshop tab in game. I run into that same error if i click it. Install the WS content, load the game- quit the game, then restart again and it should be in its respective locations on the standard tab
     
  5. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    That does not work either there is a definite issue waiting for DTG response.
     
  6. treid09

    treid09 Active Member

    Joined:
    Jul 27, 2019
    Messages:
    277
    Likes Received:
    193
    Had a similar issue, but when it was when I clicked on a workshop route in the workshop tab that every thing froze. I had three routes, having just downloaded the third which was Adrianna County. It was bad enough that the using the task manager to close the game didn’t help, and I had to log out or switch users to get out of the simulator. Had to get rid of all workshop content by unsubscribing to each scenario and route in Steam.
     
  7. Schnauzahpowahz

    Schnauzahpowahz Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2018
    Messages:
    476
    Likes Received:
    999
    Ah well that sounded like the issue i had for a moment, at your point it may require that ol chestnut of reacquiring files and a fresh install, which i absolutely loathe

    Personally ive always had probs w the WS content previous to 2020. I usually try to avoid it like the plague for said reason but sometimes you just have to scratch that itch

    Good luck Michael
     
  8. 749006

    749006 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2016
    Messages:
    1,123
    Likes Received:
    473
    A lot of workshop problems are because people use the Workshop Tab in the Game instead of the Steam Client

    When I look at Workshop content I open the Steam Client and pick the scenarios and or routes there.
    I then open TS2020 and got to the Editor (Build) and see if it has downloaded.
    Once it has I Clone the route or Scenario and I can edit that version without the game crashing.

    Peter
     
  9. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    Thanks for the suggestion, I am hoping to avoid a reinstall of the game as that would take a while to do as I have already to do this before. I had previous workshop content that was corrupt and caused me to reinstall the game.

    Have not heard back from DTG yet I would have thought I would have had a response this morning, but nothing this morning.
     
  10. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    Hi Peter,

    Ordinarily you should be able to run workshop content from the workshop tab, as long as the drive tab at the bottom can be clicked on. When that tab cannot be clicked on, then you would go into the Standard Tab and run it from there. But in my case and it appears another that does not make a difference.
     
  11. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    Still waiting on a reply from DTG they have not replied to initial ticket as of yet.
     
  12. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    So after having no response from DTG I decided to uninstall and go through the reinstall procedure which takes several hours. Once completed. I subscribed to a workshop content and see what happens, sad to say this did not resolve the issue same problem occurs.

    Now I do not know what to do.
     
  13. 749006

    749006 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2016
    Messages:
    1,123
    Likes Received:
    473
    How did you subscribe to the Workshop content - thru the Steam Client or thru the Game?
    How did you try to play the Workshop Content - thru the Workshop Tab in Drive or via Build?

    Peter
     
  14. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    I have tried both ways and no difference

    DTG has finally contacted me and leave it with them
     
    Last edited: Nov 12, 2019
  15. LastTrainToClarksville

    LastTrainToClarksville Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2017
    Messages:
    1,098
    Likes Received:
    879
    To look at this long-standing problem from the other side, I no longer make scenarios for TS because after many hours of work the Workshop always found some stupid excuse for not uploading my scenario.
     
  16. Peter

    Peter New Member

    Joined:
    Dec 10, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi,
    I had the same problem for several weeks with freezing and the a. m. error message when using the workshop tab. Two days ago I had an automatic update of the steamworks common redistributables and all of a sudden everything is fine again. It seems to be possible to force steam to update the common redistributables by deleting a certain registry entry:
    “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Valve\Steam\Apps\CommonRedist“ (Win 64-bit)

    I have not tried this and of course it might be tricky to change registry entries. So be careful!
     
  17. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    Actually Daniel got back to me today and had me delete a file which should resolve the issue, I have deleted the file but have not got a chance yet to see if things are good again. See what I have added below:

    Workshop content is stored within your Steam library and will have a path something like the one below:

    D:\SteamLibrary\steamapps\workshop\content\24010

    Please delete the 24010 folder itself as this will be where all Steam Workshop content for Train Simulator will be including any hidden temporary files.
     
  18. Peter

    Peter New Member

    Joined:
    Dec 10, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    i have done this one week ago and it had no effect. Same with unsubscribing from all workshop-scenarios and all other propals we can read in the forums. Only not usimg the workshop tab and directly go via steam and the standard/carreer tab is a relevant advice. For me, after the steamworks update, everything is fine again. I suppose this is a hint that the problem is not caused by the workshop content itself.
     
  19. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    Sorry to hear that I have not had a chance yet to see if it solves my problem, or if I am going to have more issues like you're experiencing.
     
  20. Neumann Ludwig

    Neumann Ludwig New Member

    Joined:
    Dec 12, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    hello every bodym i have the same problem (error message : timedcheckforinstall: Has no UninstalledSyncedItems) i think since ts was updated to ts2020. in spite of all the actions i have done (clear the cache, delete the workshop folder, i have even re install my windows 10 and ts2020 !!!) the problem is still there, i think this a major bug, and dovetail MUST fix it.
    it happens for some of the routes and scenarios, but most of them now. This is not possible, i can nearly no play the scenarios from the workshop whereas i have all the assets and routes.
    Please, help us dovetail to solve this
    thanks
     
    Last edited: Nov 15, 2019
  21. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    So after doing what Daniel asked me to do with deleting that file, I have subscribed to workshop content and so far everything is working fine. I am hoping that it can stay that.
     
  22. Neumann Ludwig

    Neumann Ludwig New Member

    Joined:
    Dec 12, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    hello i have tried what Michael Newbury said, but it doesn't works for me.. and dovetail have no solution, they don't have encountered the problem..
     
  23. Neumann Ludwig

    Neumann Ludwig New Member

    Joined:
    Dec 12, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    i write to this post because i am very angry, i have bought many of the dlc of ts, i played this game from years now, and with the news ts 2020 i have this error message what nothin can solve this.
    Dovetail MUST react, to solve this problem.
    i have found a post from the steam forum which says that the problem is due to ts2020 with the new scripts and maybe graphical effects... I don't know if this is exact but what i know is that i am a customer and i am really not happy. It's not correct.
     
  24. Michael Newbury

    Michael Newbury Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    1,016
    I am sorry to hear that what worked for me did not work for you, I hope if you keep pressing DTG that can figure it out.
     

Share This Page